Perchezitii la Spitalul Clinic Republican. Tinta este seful interimar al spitalului. Ofiterii centrului anticoruptie i-au verificat atat biroul, cat si locuinta. Perchezitiile au loc intr-un dosar deschis pentru coruptie in proportii deosebit de mari.

Ultimul update: 19.12.2013, 17:54 Publicat:19.12.2013, 08:10

Seful spitalului este banuit ca a dat in arenda spatii din spital pentru care ar fi primit pe contul sau peste 200 de mii de euro.

Anchetatorii presupun ca spatiile ar fi fost date in arenda pe bani putini unei firme moldo-germane, care se ocupa cu testarea unor medicamente pe pacienti.

Directorul spitalului recunoaste ca ar fi primit bani, dar spune ca remunerarea este legala. 


Potrivit CNA, contractul dintre Spitalul Republican si firma moldo-germana a fost semnat in 2012 si tot atunci, firma ar fi transferat banii pe contul directorului. Unii medici din cadrul spitalului republican, care stiu despre desfasurarea testelor, evita sa vorbeasca despre asta.


Pe langa legalitatea darii in arenda a spatiilor din spital, anchetatorii verifica si faptul ca, inainte de acordarea in chirie, acestea au fost renovate din contul spitalului. Ministerul Sanatatii nu a facut astazi comentarii pe marginea deschiderii dosarului.

Potrivit CNA, Sergiu Popa, care este cercetat in stare de libertate, a refuzat sa ofere depozitii.