Patru moldoveni au fost raniti la Sankt-Petersburg dupa ce au cazut de pe un santier. Schelele pe care oamenii lucrau la consolidarea cladirii s-au rupt asa ca au cazut in gol de la etajul trei. S-au ales cu diverse traumatisme, iar starea lor este acum stabila.

Publicat:15.08.2018, 13:21

“Aici este o balta de sange.  E o balta de sange.”

 
Momentul cum se rup schelele a fost surprins de o camera de surpaveghere.  Din imagini se vede cum bucati de lemn, cad iar muncitorii sunt acoperiti cu ele. Incidentul s-a produs ieri dimineata pe un santier din centrul orasului Sankt-Petersburg. Cei patru barbati, impreuna cu un cetatean rus, reparau fatada unei cladirii. La fata locului au venit sapte ambulante, politia si salvatorii.

Ulterior presa rusa a anuntat ca unul dintre muncitori a decedat in urma traumelor obtinute. Ministerul de Externe de la Chisinau a declarat ca cei patru s-au ales diverse traumatisme iar acum se afla in stare stabila.

Anchetatorii au stabilit preliminar ca incidentul s-a produs din cauza  nerespectarii normelor de securitate. Inspectoratul pentru situatii de urgenta a anuntat ca la solicitarea premierului Pavel Filip va perfecta toate procedurile necesare pentru a-i aduce acasa pe moldovenii raniti.