Chirtoaca a fluturat astazi cu diplomele sale de studii la sedinta primariei. Dupa epopeea atestatului fals a lui Chiril Gaburici, mai multi internauti au facut haz de necaz pe retele de socializare si au cerut ca si primarul sa-si prezinte actele de studii, mai ales diploma de la Sorbona. Asa ca astazi, Chirtoaca a adus in fata presei tot arsenalul.

Publicat:13.07.2015, 12:46

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Diploma de bacalaureat de la liceu Bucuresti, diploma de la Universitatea … si Diploma de la Universitstea Sorbona la Paris. Studiile au fost toate in franceza” 

 

 
Totusi Chirtoaca nu a invatat la Paris, ci si-a facut studiile prin intermediul Colegiului Juridic Fanco-Roman de Studii Europene. Primarul a spus ca e acelasi lucru, ba mai mult nu exlude ca ar putea fi primul moldovean care a obtinut diploma la Sorbona. Dorin Chirtoaca s-a laudat si cu notele sale.


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “O nota de sapte la Bucuresti face cat 10 aici, eu am invatat aici fara efort 9, acolo cu oleaca de effort 8 si 50.”

 
Desi a fost aproape eminent, totusi primarul are si regrete. Dorin Chirtoaca recunoaste ca a fost studios si nu prea avut timp de distractie, mai ales pentru fete.Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU:  "De asta am ramas neinsurat, am invatat prea mult la doua facultati odata.”


Dorin Chirtoaca a absolvit studiile gimnaziale la liceul Gheorghe Asachi din Chisinau in 1993. Patru ani mai tarziu a absolvit liceul Constantin Negruzzi din Iasi, obtinand diploma de bacalaureat. Apoi in 2001 a studiat la Facultatea de Drept din Bucuresti, dupa care a facut dreptul la o filiala a Universitatii Sorbona, cu sediul in Bucuresti.

De asta am ramas neinsurat, am invatat prea mult la doua facultati odata.”