Sa nu lasati greselile facute de reprezentantii Bisericii Catolice sa va indeparteze de Dumnezeu. A fost mesajul de Craciun al lui Papa Francisc, care a facut referire la scandalurile cu abuzurile sexuale din ultimii ani. La Vatican, dar si la Betleem au fost oficiate slujbe, iar credinciosii din toata lumea si-au spus astazi “Craciun fericit!”.

Publicat:25.12.2019, 17:51

Traditional, in ziua de Craciun, Papa Francisc a binecuvantat miile de persoane adunate in piata Sf. Petru de la Vatican si i-a indemnat pe oameni sa sarbatoreasca cu sufletul. Ceremoniile au inceput inca de aseara, cand a fost oficiata una dintre cele mai importante slujbe din an, din ajunul Craciunului. 

Cei care au venit special pentru acest moment, au urmarit atenti slujba, oficiata de Suveranul Pontif. Acesta a tinut sa transmita un mesaj plin de sens credinciosilor. 

Totodata, Papa a mai indemnat oamenii sa nu sa se indeparteze de Dumnezeu, din cauza scandalurilor izbucnite in jurul unor reprezentanti ai bisericii catolice, acuzati de abuzuri sexuale. Sarbatoare a fost si la Betleem, unde la slujba au venit sute de oameni. 

Cele mai importante personalitati ale lumii au transmis celor care sarbatoresc Craciunul mesaje de felicitare, printre ei si Regina Elisabeta, care a tinut sa mentioneze ca pentru Marea Britanie acest an a fost nu tocmai cel mai linistit, avand in vedere Brexitul.