Vestea ca vor trebui sa-si duca picii la scoala la cativa km distanta de localitatea lor i-a infuriat atat de tare pe cativa parinti din satul Tuzarca, ca au mers astazi tocmai la presedintele raionului Calarasi. Gimnaziul din sat va fi inchis de la 1 septembrie, iar oamenii si-au spus oful, asa ca a iesit cu scandal. Presedintele raionului sustine ca e o masura necesara.

Publicat:29.05.2017, 17:10


Furia oamenilor a fost provocata de vestea ca peste doua zile la gimnaziul din satul lor,  Tuzara, clopotelul va rasuna pentru ultima oara. Gimnaziul urmeaza sa fie inchis, iar cei peste 130 de elevi vor invata la un liceu din Calarasi, la cativa kilometri dinstanta.

Parintii au venit sa-i ceara socoteala presedintelui raionului. Presedintele raionului a incercat sa calmeze parintii si le-a spus ca  elevii vor avea parte de conditii mai bune. Nemultumiti sunt si profesorii.

Nici elevii nu sunt incatantai ca vor merge la alta scoala. Procesul de optimizare a scolilor a inceput in 2007. De atunci, peste 200 de institutii au fost inchise.