Presedintele Igor Dodon a fost suspendat din functie pentru a cincea oara. Decizia a fost luata astazi de Curtea Constitutionala, la cererea democratilor. Seful statului a refuzat sa promulge cateva legi votate repetat in Parlament, printre care cea care transmite Stadionul Republican Ambasadei SUA, asa ca ele vor fi semnate de presedintele parlamentului. Igor Dodon a scris pe Facebook ca dupa alegerile din februarie actele respective vor fi anulate.

Publicat:10.12.2018, 09:46

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PDM: “A refuzat sa promulge 5 legi foarte importante. Vorbim de Ziua Victoriei, 9 mai, transmiterea Stadionului Republican ambasadei SUA, codul sericiilor media si reforma institutiei Carabinierilor. Pacat ca seful statului incalca Constitutia.”

 Juristul presedintelui spune ca Igor Dodon a refuzat sa promulge legile respective pentru ca acestea ar incalca drepturile cetatenilor. 

Maxim LEBEDINCHI, PURTATOR DE CUVANT AL PRESEDINTELUI:Cum se explica ca pana in prezent, peste 20 de ani nu au existat asemenea proceduri si niciunui presedinte. Nu a existat o asemenea practica. Nici in lume nu veti gasi.”

 Pana acum, Igor Dodon a fost suspendat de patru ori - de trei ori pentru ca nu vroia sa numeasca ministri inlocuiti de democrati, iar o data pentru ca a refuzat sa promulge legea anti-propaganda.