In loc sa-si ingroape mortul in pamant, erau cat pe ce sa-l ingroape in zapada. O familie din Obileni, Hancesti se plange ca primarul localitatii nu a curatat drumul spre cimitir, iar din aceasta cauza cortegiul funerar a ramas blocat in nameti. Oamenii au impins masina cu raposatul pana au ramas fara puteri, au curat o parte din zapada cu lopetile, ca pana intr-un final, groparii sa care in spate sicriul pana la groapa.

Publicat:12.01.2019, 17:48“Hai la trei...”

 Barbatul s-a stins marti, iar pentru ca asa spune traditia, acesta trebuia ingropat dupa trei zile, adica ieri. Asa cum afara viscolea si ningea abundent, familia a pus sicriul cu mortul intr-un camion, insa planurile de acasa nu au coincis cu cele de la...cimitir. Vehiculul s-a impotmolit in nameti.

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: ”De acasa si pana la cimitir nu s-a curatat de fel.”

Groparii au facut-o pe drumari. Echipati cu lopeti acestia au curat mai intai drumul spre cimitir apoi au impins camionul. 

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: -”A fost foarte greu. Omenii s-au chinuit sa impinga masina.01:30-”-S-a impotmolit masina? -Da si aluneca.” ”

Rudele spun ca ultimul drum al decedatului s-a transformat intr-un chin si mai mare pentru ei.

Serghei, GROPAR: -”Zapada pana la genunchi.”V-ati udat la picioare? -Pana la brau, nu doar la picioare.”

Rudele raposatului spun ca l-au rugat pe primar sa curete drumul, insa fara rezultat.

Serghei, GROPAR:A raspuns o data si a spus ca o sa facem, cu o ora inainte de a ne porni. Pentru ca ningea. A spus ca o sa faca si nu o mai facut.” 

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: ’Cineva pune bani in buzunar, iar cineva se chinuie.”

Chinul a continuat si de la poarta cimitirului, de unde groparii au fost nevoiti sa care sicriul prin troiene pana la groapa.

Serghei, GROPAR:Nu e nunta, nu e cumatrie si nu o sa tina mortul pana la primavara. Trebuia sa intervina cu ceva.”

Primarul de la Obileni nu ne-a raspuns la telefon pentru a comenta situatia.