Inca 30 de zile de arest la domiciliul pe numele lui Chiril Lucinschi. Decizia magistratilor judecatoriei Chisinau a fost luata dupa ce astazi l-au audiat din nou pe Ilan Sor, ultimul martor al acuzarii. Primarul de Orhei a refuzat si de aceasta data sa vorbeasca cu presa.

Publicat:15.01.2018, 17:48

Imediat dupa sedinta, Ilan Sor a luat-o la goana pe holul judecatoriei si nu a vrut sa ne raspunda la intrebari. Avocatii acestuia spun ca primarul de Orhei a facut acelasi declaratii ca la inceputul anchetei.

Denis ULANOV, AVOCAT: "Detaliile interogatoriului, desigur ca nu le vom spune. El a sustinut aceeasi pozitie in declaratiile sale pe care le-a dat organelor de urmarire penala."

 Eugeniu RURAC,PROCUROR DE CAZ: "A facut declaratii care il incrimineaza pe domnul Chiril Lucinschi. Acuzarea a terminat proba cu martorii." 

 Fapt negat de avocatii lui Chiril Lucinschi. Acestia spun ca primarul de Orhei a declarat in fata judecatorilor ca banii transferati fostului deputat PLDM, sunt legali.

Gheorghe ULIANOVSCHI, AVOCAT: "Domnul Sor in sedinta de judecata nu a confirmat ca banii care au fost transferati sunt bani proveniti din infractiune, ci sunt bani proveniti din activitate economica legala."

 La randul sau, Chiril Lucinschi spune ca isi va gasi dreptatea la CEDO.

Chiril LUCINSCHI, FOST DEPUTAT PLDM: "Au fost legali, atunci invinuirea respectiva trebuie explicata de procuror. Nu eu trebuie sa controlez provenienta banilor. "

 Potrivit fostului deputat PLDM, procurorii il acuza ca lui i-ar fi fost intoarsa o datorie dintr-un circuit financiar ilegal, iar datornicul ar fi fost Ilan Sor. Banii ajunsi ar fi fost scosi din BEM, Unibank si Banca Sociala.

Totodata, oamenii legii il acuza pe Lucinschi ca nu ar fi declarat venituri de la doua companii care i-ar apartine. El sustine ca este nevinovat.