Inregistrare postata de Usatii pe internet este trucata, sustine purtatorul de cuvant al presedintelui, Vlad Turcanu. El afirma ca Nicolae Timofti nu a discutat niciodata cu o asemenea persoana, care apare in inregistarea telefonica. Vald Turcanu a mai declarat ca spera ca institutiile de drept sa se autosesizeze pentru a investiga cazul.

Publicat:22.10.2015, 16:06

Vlad TURCANU, PURTATORUL DE CUVANT AL PRESEDINTELUI: ”Inregistrarea pe care am urmarit-o este trucata, vocea acelei persoane care apare nu este a unei persoane care sa fi discutat vreodata cu presedintele cu alte cuvinte reiau, vocea persoanei cu care apare in inregistare nu este a vreunei persoane care sa fi discutat cu presedintele...Nu intram in detalii, nu stim ....”

 
Purtatorul de cuvant a mai spus ca Presedentia va initia o ancheta si spera ca si politia se va autosesiza si va investega cazul. Astazi mai multi deputati au comentat inregistrarea postata de Renato Usatii pe internet.


Marian LUPU, DEPUTAT PD: "Azi dimineata colegii mi-au oferit posibilitatea sa ascult si eu interceptarile. e o chestie foarte rusinoasa pentru noi ca stat, cei care s-au prins in acaesta cursa, denota totusi o lipsa de experienta statala. Asta se refera si la min de interne. o simpla analliza> Cand esti telefonat de cineva, nu te cauta la telefonul mobil, sunt linii speciale, pacat, rusine. dl usatii pentru multe tb tras la raspundere. Pe mine ma intereseaza de ce s-a intamplat cu atata usurinta si de ce demnitarii de stat nu si-au dat seama. Eu l-am ascultat pe Saakashvili, nu trebuie sa fii demnitar ca sa intelegi ca nu este el. "

 
Chiril LUCINSCHI, DEPUTAT PLDM: "Este o batjocura fata de instituiile statului. "

 
Mihai GHIMPU, DEPUTAT PL: ”Autoritatile tb sa rasfoiasca codul penal si tb tras la raspundere penala usatii. mi-i rusine si nu odata am spus ca mi-i rusine ca am votat declaratia de independenta si am ajuns asa, cu miliard furat etc.”


Ministrul de Interne Oleg Balan nu a raspuns la telefon pentru a comenta.