"Inspira generatii" este sloganul Arenei Chisinau, a carei proiect nu este nici macar pe hartie. Astfel ca nu se stie unde va aparea inscriptia. Sloganul a fost selectat din 10 variante, propuse de internauti. Castigatorul, un tanar scriitor de 21 de ani, isi doreste ca banii incasati de stat in urma evenimentelor organizate pa arena sa fie investiti in salile de sport din scoli si licee.

Publicat:14.05.2018, 17:00

Sloganul Arenei Chisinau, proiect propus de democrati, a fost selectat intr-o ceremonie fastuoasa organizata la Muzeul de Arta. Cei 10 finalisti au trebuit sa-si motiveze ideile. Cel mai convigator a fost Dumitru Rau, student in anul III la facultatea de Relatii Internationale si Stiinte Politice.

Dumitru RAU, CASTIGATOR: "Am participat cu trei variante, insa cea mai apreciata a fost "Inspira generatii" si am zis ca trebuie un slogan smart, foarte scurt, foarte clar care sa aiba priza la public.”

 Pentru slogan, Dumitru a primit o diploma si un telefon mobil performant. Darurile le-a primit de la presedintele Parlamentului care a facut parte din juriu.

Dumitru RAU, CASTIGATOR: "Daca va fi finisat intr-adevar acest proiect ca fiecare liceu sa aiba un locusor aparte in cadrul acelei Arene si viceversa, banii care ii va incasa statul sa fie investiti in licee."

 Deocamdata Arena Chisinau este la nivel de idee. Si nu se stie unde va aparea sloganul deoarece nu exista un proiect. Potrivit lui Andrian Candu pe 4 iulie companiile care vor participa la concurs isi vor prezenta ofertele.

Adrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM: "Urmeaza perioada in care asteptam ofertele, iar intre timp sunt proceduri de pregatire a terenului. Cei care vor participa la concurs vor veni si cu conceptul si designul, arhitectura lor."

 Arena Chisinau este ideea democratilor si urmeaza sa fie ridicata la Stauceni pe un teren de peste 60 si va avea o capacitate de pana la 5 mii de locuri. Constructia va costa 40 de milioane de euro si va dura un an. Se arata in studiul de fezabilitate realizat de un ONG la comanda Ministerului Culturii.

Acelasi studiu de fezabilitate indica faptul ca investitorul isi va soate banii in minim 10 ani. Guvernul a alocat 200 de milioane de lei, iar  Ziarul de Garda a scris atunci ca banii vor fi luati dintr-un proiect destinat reabilitarii drumurilor, finantat din surse externe.