Intr-un comunicat de presa, Banca Nationala anunta ca va publica sinteza investigatiei Kroll imediat ce o va primi. BNM a discutat cu expertii straini despre posibilitatea de a face publice doar unele informatii din raport.

Publicat:13.12.2017, 12:25

BNM sustine ca inca nu a a primit cel de-al doilea raport Kroll, insa imediat ce acesta va ajunge, autoritatile vor publica o sinteza doar, si nu intreg raportul. 

"Companiile Kroll si Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi data publicitatii, urmare solicitarii autoritatilor Republicii Moldova, care au subliniat importanta informarii publicului si partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigatiei, fara a prejudicia sansele de recuperare a activelor delapidate." se mentioneaza in comunicat.

Totodata, documentele care contin analizele detaliate despre banii furati vor fi trimise organelor de drept. Anterior, presedintele Parlamentului, Andrian Candu spunea ca cel de-al doilea raport Kroll va fi publicat pana la sfarsit de noiembrie, acest lucru nu s-a intamplat.

Primul raport Kroll a fost publicat de Andrian Candu pe blogul sau. A doua investigatie ar urma sa dezvaluie numele beneficiarilor furtului miliardului.