Ion Butmalai a fost condus astazi pe ultimul drum. Sute de oameni au venit la funeralii- vecini, prieteni, cativa colegi din PLDM, dar si fosti deputati. Butmalai a fost inmormantat cu onoruri militare.

Ultimul update: 11.12.2014, 21:36 Publicat:11.12.2014, 06:47

Ion Butlmalai a lasat in spate o familie indurerata - o sotie si doi feciori, care au plans in continuu.

La funeralii au fost cativa colegi de partid printre care seful vamii, seful de la FISC, dar si liderul PLDM Vlad Filat.

Sa-si ia ramas bun a venit si fostul comunist Alexandr Petkov. Cei mai multi dintre pritenii lui Ion Butmalai, in mare parte politicieni, nu cred in versiunea suicidului.

Veaceaslav IONITA, DEPUTAT: "Era plin de viata. Nu stiu ce s-a intamplat si sper ca vom primi un raspuns curand."

Alexandru PETCOV, DEPUTAT: "Eu nu cred ca este suicid. El a fost omorat. Ultimele discutii purtate cu el ma fac sa cred asta. El era incomod pentru cine."

Totusi Ricky Ardezianu, bun prieten cu Ion Butmalai a vorbit despre o depresie pe care politicianul o avea.

Ricky ARDEZIANU, ARTIST: "El a avut acces la inima si era trist si inca nu a fost inclus pe lista partidului."

De cealalta parte, cel mai bun prieten al deputatului, Alexandru Cimbriciuc a declarat ca Ion Butmalai s-ar fi resemnat ca nu a fost inclus pe listele PLDM la alegeri si isi facuse planuri pentru Revelion.

"Eu am vorbit luni cu el si avea planuri." 

Ion Butmalai a fost gasit impuscat in piept acum doua zile in garajul de langa casa sa. Deocamdata se cerceteaza doua versiuni - suicid sau omor. Ion Butmalai avea 50 de ani, era casatorit si avea doi baieti de 24 si 16 ani.


Sinteza zilei:

UPDATE 14.20: Cortegiul funerar se indreapta spre cimitir, insotit de un preot si de o orchestra. Pe sicriul fostului deputat este steagul Republicii Moldova. Ion Butmalai este deplans de rude, intre care sotia si cei doi fii.

UPDATE 13.00: Trupul neinsufletit al politicianului este scos din casa in aceste momente. O orchesta militara canta, iar la fata locului a ajuns si un preot. La funeralii au venit sute de oameni.

La inmormatare au venit colegi de partid: Vlad Filat, Alexandru Cimbriciuc, seful Vamii, Tudor Balitchi, dar si seful de la Fisc, Ion Prisacaru.

Sa-si ia ramas bun a venit si fostul comunist Alexandr Petkov, care este membru al partidului Patria.

11:20 La aceasta ora, curtea casei este plina deja de oameni care au venit sa isi ia ramas bun de la Ion Butmalai.

Ion Butmalai a fost gasit mort, in curtea casei sale, acum doua zile, fiind impuscat mortal in piept. Principala versiune cercetata de politie este suicidul.

*sursa foto: protv.md