Crima odioasa la Calarasi. Un barbat de 53 de ani din Pitusca a fost ucis cu bestialitate de doi tineri de 24 si 26 de ani din aceeasi localitate. Politia presupune ca intre ei s-ar fi iscat un confict, dupa ce ar fi baut impreuna.

Publicat:28.03.2017, 09:53


Alertati de cativa sateni, care au auzit tipete din curtea gospodariei, politistii au venit si au dat peste un tablou de groaza. Unul dintre tinerii, suspectati de omor, era chiar langa cadavru si bea vin.

“-Au venit vecinii, au spus ca iaca il bat acolo. -Cine a sunat la Politie? -Initial eu, au venit niste persoane la fata locului, l-au depistat. Era un om linistit, saritor la nevoie, angajat, gospodarie ingrijita au. -Consuma des alcool? -Nu. Ocazional poate.”

Totul s-a intamplat aseara, iar localnicii spun ca au vazut multe lucruri ciudate.

”-Dau sa intru in ograda aceea la dansu, si pus  zavoru. Si ma uit era numai sange. -Ce era? -Mainile. Si eu merg mai departe. M-am dus acasa. Ei au fost pe urma la mine, am mancat am baut, ca la oameni. Cand am auzit, nu-mi venea a crede. Eu nu am intrat in ograda aceea. Ma gandeam ca taie vre-o capra ceva”.

Potrivit politiei, cei doi tineri de 24 si 26 de ani, ar fi baut impreuna cu victima in curtea unuia dintre suspecti. 

Veronica JACOTA, OFITER DE PRESA, INSPECTORATUL DE POLITIE CALARASI: "Banuitii i-au aplicat victimei mai multe lovituri, atat cu mainile cat si cu picioare."

Nu se stie totusi ce i-ar fi determinat pe tineri sa-l bata pe barbatul de 53 de ani, pe care satenii il descriu ca fiind linistit.

“Era un om bun, de  treaba.”

”Stiu ca l-au ucis un coleg de-al meu de clasa, iar celalalt e venit aici. Din cate am inteles, cu savocul l-a ucis”.

Barbatul locuia singur de ceva timp, intrucat sotia si cei doi fii ai sai sunt plecati peste hotare. Rudele lui nu-si explica cum s-a ajuns in aceasta situatie.

Tudor COJOCARI, NEPOT: “Cineva care a vazut sau auzit de incident a sunat la sotia d-lui si ea le-a sunat surorilor…lui. Nu-i venea sa creada ce se intampla. Au rugat sa verifice.”

Potrivit primarului din Pitusca, unul dintre tinerii suspectati de omor era scandalagiu.

Ionila LOZOVAN, PRIMAR PITUSCA: "De vre-o doi ani de zile mai des pe la Politie, si platea amenzi, amenzi. Cealalta persoana de doua ori am comunicat, dar nu mi s-au parut sa faca ceva rau."

Cei doi au fost retinuti pentru 72 de ore, iar daca vor fi gasiti vinovati, ei risca 15 ani de puscarie.