Aseara o haita a devorat o vaca priponita pe malul Bac-ului iar anterior ar mai fi atacat si alte animale. Bovina a fost gasita mai mult moarta decat vie. Ingroziti, localnicii se tem acum pentru viata lor deoarece atunci cand nu au de mancare cainii ataca gospodariile oamenilor.

Publicat:16.04.2015, 14:04Nea Mihai, care are o mica gospodarie pe strada Petricani din capitala poveste ca ieri dimineata, ca de obicei si-a dus vacile la pascut si a mers sa-si i-a pensia. Cand s-a intors acasa a gasit vaca pe imas doborata la pamant, iar o haita de caini mancau din ea: “Era doborata, toata muscata, mancata de caini. Eu cainii i-am vazut cu ochii mei. A venit veterinarul si a spus ca nu-i putem face nimic.”


Barbatul spune ca maidanezii vin de pe teritoriul unui depozit din apropiere, unde potrivit lui ar umbla cu haita. Acum doua saptamani acestia i-ar mai fi atacat o vaca: “Vitelusa, fiica ei, un an de zile are, am adus-o tot din locul acela. M-a ajutat un pescar sa o ridic si avea tot gatul ros de caini, era faramata, iar cand a respirat, s-a dus.”


Omul se plange ca mai ales primavara, maidanezii devin foarte agresivi. Acum acesta nu stie ce sa faca si unde sa-si pasca vitele in siguranta: “Eu am pensia 1300, o vaca costa nu mai putin de 10 mii de lei. Va inchipuiti cat am strans eu ca sa o cumpar? Eu daca omor un caine, ma trage la raspundere, dar de vaca mea cine raspunde?”


Si vecinii barbatului s-au plans ca stau cu frica in sa cand  se intorc seara acasa. Potrivit lor cainii ataca si oameni, iar fara un ciomag in mana nimeni nu trece pe langa acest depozit: “Ei se arunca, si nu cate unul da cate zece ca nu poti sa te feresti de ei.”Oamenii spun ca maidanezii s-au adapostit in zona intrucat paznicii depozitului le dau de mancare, iar cainii se simt ca la ei acasa. Paznicii insa spun ca animalele nu sunt agresive: “-Ei doar latra. La oameni nu se repad. -Desigur, nu este adevarat. -Daca umbli cu haragul dupa tine. -Nu poti fara harag. Sa te aperi trebuie.”


Reprezentantii Regiei Autosalubritate spun ca barbatul trebuie sa anunte autoritaile iar ulterior daca se va dovedi ca este vorba despre maidanezi, ei vor fi prinsi si dusi la necropola. Barbatul insa nu va despagubit in nici un fel. Acum 6 ani un angajat de la Spatii Verzi a murit dupa ce a fost muscat de un maidanez. Inca in 2010 primaria a alocat un teren pentru constructia unui azil, dar nu a fost gasit un investitor care sa inceapa lucrarile. Proiecutul costa peste 30 de milioane de lei.