In sedinta din 18 ianuarie 2016, Consiliul Municipal Chisinau a decis sa suspende mai multe activitati de proiectare si constructie pe teritoriul Capitalei. Alesii locali au decis suspendarea proiectarii si constructiei de noi benzenarii in Chisinau, pana la elaborarea unei noi scheme de amplasare, noteaza Mold-street.com.

Publicat:19.02.2016, 07:51

Mai putine benzinarii

''Initiativa este un raspuns la numeroasele proteste legate de constructia benzenariilor in spatiile verzi si in apropiere de blocuri locative. Or de regula la constructia benzenariilor se taie arbori si arbusti si se distruge gazonul. Totodata randamentul de utilizare a benzenariilor actuale este de pana la 50% la orele de varf. Astfel, nu exista o necesitate de a acorda noi autorizatii pentru acest de activitate", a argumentat proiectul consilierul munincipal Ion Stefanita.

Potrivit unor date in prezent in Capitala exista 217 statii de benzarii, ceea ce este cu circa 100 de unitati de mai mult decat s-ar fi permis anterior. Consilierii au decis sa fie suspendate si autorizatiile pentru constructia mai multor benzenarii, inclusiv a cele de pe Calea Iesilor 6 din Parcul Alunelul. 

Trei blocuri suspendate

O alta initiativa votata de majoritatea consilierilor municipali a fost suspendarea constructiei blocurilor locative si retragerea autorizatiilor de constructie pe adresele Ion Creanga 1, Andrei Doga 32/2 si Nicolae Dimo 1. Aceasta companie loveste in companiile controlate de doi deputati. Astfel primele doua adrese urmau sa ridice blocuri D&D Companie afiliata grupului Dansicons al deputatului liberal Iurie Dirda.

Firma a fost fondata pe 3 mai 2013, de Ivan si Lidia Andirenco din Stauceni, are un capital de 5.400 de lei, anunta ca a realizat doua mari proiecte in Capitala:  un bloc locativ pe strada Matei Basarab 2 si complexul imobiliar de pe strada Testemitanu 27. Cele doua blocuri au fost construite  insa de firma Dansicons, la care apare in calitate de fondator deputatul liberal Iurie Dirda. Potrivit declaratiei de avere pemtru 2014, sotia Svetlana Dirda este angajata la D&D Companie. 

Citeste mai departe pe: mold-street.com