Mai sunt zile numarate pana va veni iarna in calendar. Asa ca, cei care vor sa plece in vacanta, deja au dat navala la agentiile de turism. Unii au optat pentru distractiile la munte, cu multa zapada si schiat. Altii, care inca nu s-au saturat de soare, au ales destinatiile exotice, Maldive, Tailanda sau Egipt. Daca sunteti in cautarea ofertelor cu preturi accesibile sa stiti ca trebuie sa evitati ofertele pentru noaptea de revelion, intrucat riscati sa platiti triplu pentru aceeasi vacanta.

Publicat:18.11.2016, 18:03


Orice vacanta de iarna te duce cu gandul la Mos Craciun, asa ca cei care viseaza sa-l vada pe cel mai indragit batranel din lume, atunci...

Mariana GRAJDINEANU, AGENT DE TURISM: “Pot merge in Laponia...”

Pentru a avea parte si de excursii in Laponia, trebuie sa mai scoateti bani din buzunar. In acest an, moldovenii au ales mai mult vacante la munte, spun agentii de turism. Ofertele in Romania, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, toate sunt la mare cautare.

Pentru o vacanta intr-o pensiune din apropiere de Poiana Brasov, din Romania, veti plati de la 70 de euro. Pretul include transportul tur-retur, cazarea pentru 3 nopti si 4 zile, asigurarea medicala, dar cateva excursii. Totodata, trebuie sa tineti cont de faptul ca odata cu numarul stelelor la hotel, creste si pretul. Asa ca pentru o priveliste de vis, veti fi nevoiti sa cheltuiti mai mult. 

Mariana GRAJDINEANU, AGENT DE TURISM: “Hotelul se afla in munti, la o altidudine de 1400 de metri...”

Daca preferati sa va petreceti noptile in cabana, atunci Ucraina ar fi una dintre cele mai potrivite destinatii. Acolo, pretul incepe de la 110 euro, care include 2 mese, cheltuielile pentru transport si cazare. Agentii de turism mentioneaza ca pretul ofertelor creste de cateva ori, daca planificati o vacanta pentru a sarbatori revelionul in alta tara.

Astfel, o oferta de 125 de euro, in noaptea dintre ani ajunge pana la 500 de euro. Exista insa oferte cu mai multe zerouri, adica vacantele in tarile exotice.  Olesea si Ion Andros au optat pentru Tailanda in acest an. O vacanta destul de costisitoare, spun ei, dar care merita. Soare, mare si plaja cat vezi cu ochii. De toate acestea se vor bucura cei care au ales sa se odihneasca in Maldive, Dubai sau Egipt. 

Iar daca vreti in plina iarna sa plecati in Maldive, atunci sa stiti ca pretul incepe de la 750 de euro pentru persoana. Totodata, agentii de turism atentioneaza ca cei care au rezervat vacantele pana la 1 decembrie, au avut parte de reduceri pana la 40 la suta.