Acestia sunt moldovenii, pasageri ai cursei Heraklion-Chisinau. Ajunsi azi-noapte pe Aeroportul din Chisinau cu o intarziere de aproape 36 de ore, ei povestesc cu lacrimi in ochi clipele groaznice prin care au trecut.

Publicat:04.07.2017, 07:37

"Era ca un aspirator stricat. El nu isi putea lua altitudine sa zboare sus la inaltime. Dumnealor se vedeau ca bagau viteza tot timpul in motoare si pentru prima data in viata sa vezi un insotitor de zbor sa-si puna centura, sa traga draperia si sa se uita pe geam", spune un pasager.

"Sa vezii copii tipand. A fost groaznic. E foarte greu, 36 de ore sa stai cu fundul pe bagaje si sa nu stii ce e cu tine. In Aeroport nimeni nu da informatii, nimeni nu zice nimic" , spune o alta pasagera cu lacrimi in ochi.

"E o bucurie foarte mare sa iti vezi copii inapoi. Iti tremura si picioarele iti tremura si inima si tot. Il trimiti si nu stii iti vine el inapoi sau nu.", spune o mama care si-a intalnit fiica pe Aeroportul din Chisinau. 

Cosmarul a inceput duminica, sute de moldoveni au pornit de la Heraklion la Chisinau, insa nu au mai ajuns. Cursa Fly One cu care calatoreau a facut cale intoarsa, pe aeroportul din capitala insulei Creta. Pilotul a sesizat probleme tehnice la bordul aeronavei asa ca a decis, dupa o ora de zbor, sa se intoarca din drum.

Potrivit unui pasager, avionul cu aproximativ 170 de persoane la bord a decolat duminica in jurul orei 12 de pe aeroportul  Heraklion. Dupa o ora de zbor, pilotul ar fi anuntat ca are probleme la sasiul din fata si s-a intors din drum.

In imaginile de pe site-ul Flight Radar, care  permite sa vizualizezi in timp real date despre traficul aerian se observa cum avionul de pe cursa Heraklion-Chisinau a efectuat mai multe cercuri deasupra marii, dupa care a revenit pe insula. Pasagerii spun ca echipajul nici macar nu a incercat sa explice ce s-a intamplat sa-si linisteasca pe oamenii panicati. 

Aeronava va fi verificata de autoritatile din Armenia. Totodata, pasagerii pot cere compensatii, care incep de la 250 de euro si se ridica pana la 600 de euro.  Potrivit Autoritatii Aeronautice Civile,  avionul a fost verificata ultima data la inceputul lunii iunie la Paris.