Medicii ne atentioneaza - numarul pacientilor cu infectii intestinale a crescut. Numai in ultima saptamana, aproximativ 450 de oameni au avut nevoie de ajutorul medical. Doctorii spun ca trebuie sa tinem cont de reguli elementare de igiena, pentru a nu ajunge la spital

Publicat:24.09.2018, 14:43

Carolina OLARU, SEF-INTERIMAR LA DIRECTIA SANATATE, PRIMARIA CHISINAU: “ Ramane tensionata situatia epidimiologica prin dizenterie acuta. De la inceputul lunii septembrie, au fost inregistrati peste 100 de bolnavi.“

In plus,  peste 440 de persoane s-au ales cu maladii infectioase saptamana trecuta, dintre acestea peste 300 au avut boli diareice acute. Numarul este mai mare fata de cel inregistrat anul trecut, in aceeasi perioada, spun responsabilii.

Pe de alta parte, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase “Toma Ciorba” sustin ca nu exista vreun motiv de alarma, intrucat asta se intampla periodic, mai ales vara si toamna.
 

Luminita SUVEICA, DOCTOR IN MEDICINA:“ Avem multe fructe si legume si, de multe ori, le consumam fara sa le spalam..  “

Totusi, daca aveti febra, greturi si voma, acestea fiind primele simptome ale unei infectii intestinale, atunci trebuie sa va adresati de urgenta la medic. In cazul in care nu va tratati la timp, ati putea afecta grav organele sistemului digestiv.