Cativa moldoveni care s-au pornit la Sankt-Petesburg au trecut aseara prin clipe de groaza. In apropiere de Kiev microbuzul in care se aflau a fost atacat cu cocktail-uri Molotov. Vehicolul a luat foc, insa soferul a reusit sa-l stinga. Din fericire nimeni dintre pasageri nu a avut de suferit.

Publicat:20.02.2014, 10:35

Moldovenii s-au pornit ieri dupa-amiaza de la Tiraspol si urmau sa ajunga la Sankt-Petersburg. La 200 de km de Kiev acestia au fost opriti de cativa indivizi, care le-au cerut sa se intoarca inapoi si au inceput sa arunce in vehicol cu cocktail-uri Molotov.

Microbuzul a luat foc insa a fost stins imediat. Responsabii de la transport, din Tiraspol spun ca nimeni nu a avut de suferit.


Cale intoarsa a facut aseara si autocarul care urma sa ajunga de la Chisinau la Lvov deoarece nu i s-a permis sa intre pe teritoriul Ucrainei.


Cu toate acestea, astazi o parte din cursele auto spre Ucraina au fost reluate.


In timp ce moldovenii de la Chisinau se pornesc spre Ucraina, moldovenii care din Kiev se tem sa iasa din case.Astazi in Ucraina a fost zi de doliu.Si in Parlamentul de la Chisinau deputatii au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor de pe Maidan.


Ieri ministerul de externe le-a recomandat moldovenilor sa evite calatorie in Ucraina.