Ministerul Educatiei reactioneaza in cazul scandalulului de la tabara Trandafirul de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori. Intr-o declaratie de presa cei de la minister spun ca activitatea taberei trebuia sistata inainte de producerea incidendului.

Publicat:10.08.2018, 06:27

Ministerul Educatiei s-a autosesizat în privinta situatiei alarmante de la Tabara de odihna „Trandafirul” din Vadul lui Voda si spune ca va reveni cu detalii.

Declaratia de presa:


Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii „monitorizeaza procesul educational desfasurat in taberele de odihna si intremare a sanatatii copiilor si adolescentilor”.

Totodata, potrivit art. 4 din Regulamentul de functionare a taberelor de odihna si intremare a sanatatii copiilorsi adolescentilor, aprobat prin HG nr. 334 din 23.04.2009, aceste institutii extrascolare „pot fi fondate de catre autoritatile administratiei publice locale, sindicate, institutiile de invatamant, organizatiile obstesti, precum si de catre agentii economici”, iar conform pct.13 din acelasi Regulament, functionarea lor se realizeaza „în temeiul autorizatiei sanitare sia permisului actualizat pentru fiecare schimb, eliberat de catre centrul teritorial demedicina preventiva in baza concluziilor generale ale comisiei intersectoriale”.

Mentionam ca secretarul de stat in domeniul educatiei, Angela Cutasevici, s-adeplasat ieri dupa-amiaza la Tabara „Trandafirul” pentru documentare. Initial, oficialului i-afost ingradit accesul pe teritoriul taberei, invocandu-se motivul ca aceasta este proprietateprivata. Abia dupa 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp circa 7 adolescenti au disparut si nu au mai fost de gasit.

La fata locului, secretarul de stat a inspectat incaperile, bucataria, blocurile sanitare,cabinele de dus, care s-au dovedit a fi insalubre si intr-o stare deplorabila. Reiesind doar din aceste considerente, activitatea institutiei trebuia sistata înainte de producereaincidentului din noaptea de 7 spre 8 august.