Din data de 14 ianuarie 2019 vor fi operare modificari in itinerarele unor rute municipale de troleibuz.

Publicat:12.01.2019, 07:30


Începând cu 14.01.2019  se modifica partial itinerarul rutei municipale de troleibuz nr. 34 „str. Ciuflea - satul Truseni", dupa cum urmeaza:
-  de pe bd. Stefan cel Mare si Sfânt pe str. Tighina, str. Bucuresti, str. Ciuflea si în continuare pe traseul stabilit.

Pe traseul rutei nr. 34 se introduc statii suplimentare intermediare: „Calea Iesilor, 103" (în directia or. Chisinau), „str. Tighina" din str. Tighina, pâna la intersectia cu str. 31 August 1989 si „str. Ismail" din str. Bucuresti, pâna la intersectia cu str. Ismail.

Din 14.01.2019 se divizeaza, cu titlu de experiment, linia de troleibuz nr. 24,  în doua rute si anume:  ruta nr. 24 „bd. Mircea cel Batrân - str. Miorita" (itinerarul prezent) si ruta noua nr. 12 „bd. Mircea cel Batrân - str. A. Mateevici" (itinerarul prescurtat pâna la str. A. Mateevici).

Se modifica, începând din 14.01.2019, itinerarul rutei de troleibuz nr. 33 si se stabileste dupa cum urmeaza:tur - str. Mircesti, sos. Balcani, str. Petricani, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. H. Coanda, Calea Iesilor (pâna la restaurantul „Butoias");retur - Calea Iesilor, bd. Stefan cel Mare si Sfânt, str. Mihai Viteazul, str. Petricani, sos. Balcani, str. Mircesti.

Pe traseul rutei nr. 33 se stabilesc statiile transportului public intermediare cele existente.Se stabileste terenul tehnologic pentru virarea troleibuzelor pe str. Mircesti, vizavi de blocul nr. 21/4.

Ruta de troleibuz nr. 33 se va numi „Universitatea Agrara - parcul „La izvor".

Se prelungeste din 14 .01.2019, Itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 31 în raza or. Vadul lui Voda, pe str. Stefan cel Mare si Sfânt pâna la Tabara „Ciresarii".

Pâna la data modificarilor anuntate, serviciile municipale de profil vor instala indicatoare rutiere corespunzatoare si vor marca statiile de asteptare a transportului public. De asemenea, în statii va fi stabilit indicatorul cu graficul de circulatie a troleibuzelor rutelor nr. 33 si nr. 34.

Totodata , Primaria orasului Vadul lui Voda va amenaja statiile de asteptare a transportului public din localitate, cât si terenul tehnologic de virare de la statia terminus a rutei nr. 31, cu instalarea pavilioanelor de asteptare, indicatoarelor rutiere „Statie pentru vehicule de ruta", va aplica marcajul orizontal si va amenaja trecerile pietonale din preajma statiilor transportului public.