Moldovenii de peste hotare ii bucura pe cei dragi cu daruri. In pragul sarbatorilor, microbuzele, care fac rute peste hotare vin bucsite cu de toate si pleaca la fel incarcate.

Publicat:19.12.2017, 18:05


Oamenii spun ca sunt bucurosi ca primesc   cadouri, dar mai bucurosi ar fi sa-i vada pe cei dragi acasa. 

“Trimit tot bomboane din Moldova.Unde trimiteti? In Lendinara la cumnata mea, facem schimb de bomboane, eu din Moldova ii trimit ea din Italia.” 

“Produse la o sora de a mea,ceea ce nu are ea acasa trimitem. O sticla cu vin, ceva dulciuri moldovenesti, ca de acele de la Italia sau saturat dama.”  

O bunicuta a plecat trista acasa, pentru ca nu a reusit sa trimita cadourile pregatite pentru sarbatori.

“La nepotei, dulciuri mai tare sunt bune acolo, dar sunt bune si la noi, da iaca nu primeste masina nu stiu de ce, da asa noi lor sa le trimitem. Nii jale ca nu-i vedem, ne pare rau dupa dansii da ce sa-i faci daca aici nu au unde sa lucreze.”

 Unii au primit coletele fara sa stie de ce cadouri se vor bucura.

“De la maicamia, de unde? Din Italia, va trimite vreun cadou de anul nou? Credca vreo surpriza ceva, sper ca sunt bani, geanta va fi cu bani plina.”

“Am primit de la mama. Ce am primit nustiu, o sa vad acasa.”

“Noi primim de la mama mea, Marinica primiste de la o bunicuta, noi nu stim ce trebuie sa primeasca, un pachet.”

Soferii spun ca de obicei aduc in Moldova dulciuri, electrocasnice si detergenti, iar inapoi incarca produse locale, care nu se gasesc peste hotare.