La doar doua luni de cand a fost numit in functie, seful SIS, Vitalie Pirlog isi da demisia. Vrea sa se concentreze mai mult pe job-ul pe care il detine la Interpol, a scris acesta in cererea sa.

Publicat:20.02.2018, 08:20

Documentul se afla acum in proces de examinare la comisia juridica a parlamentului. Vitalie Pirlog a fost numit in functia de director SIS, in decembrie 2017.

In paralel, acesta detine functia de presedinte al Comisiei pentru Controlul Fisierelor in cadrul Interpol.

Vitalie Pirlog nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii. In perioada comunistilor acesta a fost ministrul al Justitiei si a asigurat interimatul functiei de premier in 2009.

Comunicatul emis de Parlament:

"Directorul SIS a depus cererea de demisie

Vitalie Pîrlog solicita Parlamentului initierea procedurilor privind demisia din functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate. Cererea de demisie a fost depusa ieri, la Parlament. 

”Optiunea de a ma retrage din functia de director al SIS si de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la baza dorinta de a continua acele reforme importante la initierea carora am coparticipat în Comisia de Control al Fisierelor INTERPOL”, se mentioneaza în cerere.

 
Cererea de demisie este în proces de examinare la Comisia juridica, numiri si imunitati.
 
Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate, pentru o perioada de cinci ani, în decembrie 2017.
 
Directia comunicare si relatii publice a Parlamentului Republicii Moldova."