Calatoria magica in Laponia in tara lui Mos Craciun, care a fost pusa la bataie de un grup de soferi aventurieri, a fost castigata de un baietel de 6 ani din capitala. In aceasta dimineata soferii moldoveni au pornit la drum in marea lor expeditie care va dura 13 zile. Acestia nu au plecat cu mana goala, ci au luat cu ei sacii cu scrisori, pe care copii din intreaga tara le-au scris lui Mos Craciun.

Publicat:17.11.2017, 11:09

Autorul scrisorii castigatoare este Nicolae Gherasim, in varsta de 6 ani din Chisinau. El este cel mai mic dintre frati.

“I-am cerut lui Mos Craciun, sanatate familiei, un costum de inot si o carte cu povesti. -Si tu ce i-ai scris? - O camasa, un robot cu telecomanda si plastilina.“

 Tatal copiilor este si mai etuziasmat, recunoaste ca abia asteapta calatoria polara in tara Mosului. Intre timp sotia acestuia, care este insarcinata cu al 4-lea copil, ii va astepta cu nerabdare acasa. 

Igor GHERASIM, TATAL: “Foarte greu mi-am revenit din emotii. Nu m-am gandit, dar Mos Craciun exista si pentru maturi, nu doar pentru copii.  Familia Gherasim se va porni in Laponia peste doua saptamani, cu avionul."

Soferii moldoveni insa au plecat astazi in marea lor expeditie, cu scrisorile colectate de la copii din tara. Acestia vor parcurge mii de kilometri pana sa ajunga in Laponia. Ei spun ca vor trece prin 9 tari, unde la fel vor strange scrisori. 

Ilie TOMA, COORDONATOR PROIECT: “Plecam cu doua masini de aici din Chisinau si inca doua care pornesc din Berlin. Per total masinile vor insuma peste 20 de mii de kilometri parcursi, iar in saci avem peste o mie de scrisori colectate. “

 Scrisorile au fost colectate pana pe 14 noiembrie la o retea de bezinarii si la un salon auto. Nu este pentru prima data cand aventurierii merg in expeditia polara.