O femeie din Balti se plange ca nu poate scapa de mucegaiul din casa, din cauza apei, care-i patrunde in casa printr-o conducta avariata. Responsabilii de la Apa-Canal vin si repara teava, dar peste trei saptamani ea cedeaza si iarasi se inunda totul in jur.

Publicat:06.08.2018, 17:20


Elena Coman spune ca o data la trei saptamani ograda si beciul ii sunt inundate din  cauza apeductului avariat care trece pe langa casa.

Elena COMAN: “Acum totul se prabuseste si cade. Sa o vindem insa nimeni nu o sa cumpere. Deoarece aici este apa, murdarie, nu sunt conditii de trai.”

 Cu lacrimi in ochi femeia spune ca nu stie ce sa faca mai departe.

Elena COMAN: “Aici mereu sub casa vine apa, iar atunci cand ploua foarte tare, atunci din drum totul vine incolo si totul inunda.”

 Femeia spune ca deja ani de zile bate la usile de la Primaria din Balti si de la Apa-Canal insa I se spune ca nu sunt bani pentru reparatia conductei.

Elena COMAN: “Ei nu au nici bani, nici teava. Ei spun ca noi sa cumparam teava si ei o sa o schimbe. Insa aceasta teava costa 37 de mii de lei.”

 Elena COMAN: “Strada noastra a adunat semnaturi pentru primar, si o scrisoare colectiva pentru a fi schimbata aceasta teava.”

 Vecinii care locuiesc pe aceeasi strada sunt nemultumiti ca teava se sparge si apa murdara nimereste si in fantana care se afla in preajma.

“Din cauza apei sunt probleme. Noi trebuiem sa facem canalizarea si deoarece e groaznic ce se intampla aici. E groaznic sa te uiti.”

 “Suntem foarte nemultumiti, aici toti au copii mici care dimineata vor sa bea un ceai. Si sa-si spele ochisorii.”

Cu responsabilii de la Apa-Canal Balti nu am reusit sa vorbim. Viceprimarul Ghenadie Smulschii ne-a spus ca din cauza datoriilor mari pe care intreprinderea le are, primaria nu poate aloca bani pentru reparatia conductei. Automat acestia ar fi ridicati de creditori.

Ghenadie SMULSCHII, VICEPRIMAR, BALTI: “Trebuie de schimbat toata teava, iar pentru a schimba toata teava noi avem nevoie de aproape un milion de lei. Trebuie aceasta intrebare de facut un tender si atunci se poate de schimbat. Eu cred ca mai mult de 80 de procente din retele de tevi trebuie de schimbat.”

 Asa ca pana problema se va rezolva definitiv, conducta va fi reparata ori de cate ori va ceda,, iar oameni vor aduna apa de prin curti.