O companie ucraineana, care a deschis o fabrica de sucuri concentrate la Edinet, se plange ca este hartuita in instantele de judecata din Moldova. Firma a fost obligata sa evacueze locul de producere cu tot cu utilaje, dupa ce a investit peste 300 de milioane de lei. Pentru portalul MoldStreet, ministrul economiei, Anatol Usatii, spune ca nu stie despre aceasta situatie.

Publicat:02.03.2020, 18:59

TB Fruit SRL este compania ucraineana care a intrat pe piata de la noi creand 160 de locuri de munca. Maine, ea este obligata sa paraseasca teritoriul Parcului Industrial din Edinet, acolo unde se afla fabrica de sucuri concentrate.

Administratia spune ca se simte hartuita in instante, iar acest lucru le consuma timp si resurse. Totul a inceput in 2013, atunci cand, in urma unui tender organizat de Ministerul nostru al Economiei, TB Fruit SRL a fost selectata sa construiasca o fabrica in nordul tarii. Intrarea pe piata a unui concurent a fost intampinata cu reticenta de companiile locale, scrie MoldStreet.

Si asta pentru ca dupa aparitia unui nou producator, pretul de cumparare al merelor de la proprietarii de livezi a crescut de aproape cinci ori. In consecinta, intreprinderile autohtone au acuzat autoritatile ca au oferit, ilegal, anumite facilitati si au cerut anularea acelui concurs prin care TB Fruit SRL a ajuns in Moldova. Litigiile au durat cativa ani, ca sa se incheie cu o decizie de evacuare.