Experienta crunta traita de o moldoveanca care a mers in Polonia la cules de capsuni. La scurt timp a ramas fara munca insa a cunoscut doi barbati, care au promis ca o vor ajuta. Acestia insa au inchis-o intr-un apartament si au violat-o. Incercand sa se salveze, femeia a sarit de la etajul patru. A ramas in viata, dar risca sa ramana in scaun cu rotile tot restul vietii, daca nu va fi operata. Ea nu are asigurare medicala.

Publicat:12.07.2017, 15:58


Povestea Svetlanei a inceput in luna mai. Lasandu-si cei trei copii in Moldova, femeia de 34 de ani a mers in Polonia, la cules de capsuni, pentru a castiga un ban.

”Am vrut sa lucrez si sa câstig bani pentru copii.”

Cand a ramas fara munca  a decis sa mearga la cursuri de gastronomie. Intre timp, a facut cunostinta cu un polonez si un ucrainean, care i-au propus sa lucreze ca menajera intr-un apartament. Femeia a acceptat, iar de atunci a inceput calvarul. Barbatii au inchis-o in apartament si au violat-o. 

Grazyna WARYNIUK, PURTATOR DE CUVANT POLITIA DIN GDANSK: ”Victima a fost fortata în mod repetat sa întretina raporturi sexuale de catre un suspect care a privat-o de libertate.”

 Disperata, femeia a sarit de la etajul patru. A suferit mai multe traumatisme si a stat in coma aproape o luna. Acum si-a revenit si a fost operata. Dar, spun medicii, mai este nevoie de o interventie chirurgicala, in caz contrar risca sa ramana sa nu mai poata merge.

”Daca nu va fi aceasta operatie,  poate ramâne în scaunul cu rotile.”

Cazul moldovencei, care a fost prezentat la un post de televiziune din Polonia, a sensibilizat mai multi oameni, care au donat bani. Presa scrie ca a fost stransa o suma mai mare decat cea necesara pentru operatie. Politia a reusit sa-l prinda pe polonez, care spune ca este nevinovat, iar ucraineanul este cautat.