O decizie luata de un judecator de la Curtea de Apel in favoarea unui avocat a scos la iveala o relatie de rudenie dintre cei doi. Despre asta a aflat chiar barbatul care a fost dat in judecata de avocatul sau, pentru ca a refuzat sa-i plateasca serviciile. De cealalta parte, omul spune ca i s-a cerut mai multi bani decat prevedea contractul semnat. Pentru reporterii de la Ziarul de Garda judecatorul a negat ca este ruda cu avocatul.

Publicat:07.08.2018, 10:16


Toata povestea a inceput de la faptul ca acum cativa ani, Vasile Gociu a fost actionat in judecata de avocatul sau, care ii cerea pentru serviciile sale mai multi bani decat era prevazut in contractul incheiat intre cei doi.

Intamplator sau nu, dosarul a fost repartizat si examinat la judecatorul Igor Manascurta, care activa atunci la judecatoria Ciocana si care s-a dovedit ulterior a fi nepotul avocatului. Manascurta i-a dat castig de cauza avocatului, iar intre timp, Vasile Gociu a aflat ca cei doi sunt in relatii de rudenie. 

Potrivit Ziarului de Garda, vazand ca nu reusesc sa demonstreze ca Manascurta cu Volcov sunt rude, Vasile Gociu a mers in satul de bastina a judecatorului si a discutat cu mama acestuia, care a confirmat relatia de rudenie dintre avocat si fiul sau. Discutia a fost inregistrata.

“E cumnatul nostru, dar traieste in Chisinau. Fratele sotului meu o tine pe sora lui…. Volodea e in Chisinau. E un avocat foarte bun… Noi suntem rude apropiate.”

Mai mult, femeia le-a spus celor doi ca fiul sau colaboreaza cu avocatul Volcov in dosarele pe care le are la examinare.

Magistratul Igor Manascurta, care activeaza acum la Curtea de Apel Chisinau, nu ne-a raspuns la telefon pentru a confirma sau infirma aceste declaratii, iar telefonul avocatului Vladimir Volcov era deconectat. Reporterii de la Ziarul de Garda au reusit insa sa discute cu cei doi.

Serviciul de presa al Consiliului Superior al Magistraturii ne-a declarat ca urmeaza sa se informeze despre caz si ne-a spus sa revenim mai tarziu cu un apel. Ulterior, acestia nu au mai raspuns la telefon. 


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD