Parcarea subterana din Piata Marii Adunari Nationale a ramas doar pe hartie. Drumarii au asfaltat deja Piata, iar proiectul, respins de fostii consilieri, nu a mai ajuns sa fie examinat de actualii alesi municipali. Asa ca, in lipsa deciziei, muncitorii nu au mai inceput constructia. Autoritatile se arata optimiste si spun ca inca nu e tarziu, intrucat exista utilaje care pot sapa in pamant fara sa deterioreze asfaltul.

Publicat:14.08.2016, 15:04Asta spunea acum un an seful de la Chisinau-Proiect, care impreuna cu mai multi arhitecti, elaborase o schita de proiect.

Oxana GORUN, REPORTER PRO TV “Parcarea ar fi trebuit sa aiba patru usi, doua pe strada Puschin si doua pe strada Banulescu-Bodoni. De exemplu o intrare ar fi trebuit sa fie aproximativ in acest loc. Astfel inainte de a ajunge in parcare, soferii fiin nevoiti sa parcurga o distanta de aproximativ 50 -100 de metri.”

Proiectul ambitios, discutat ani la rand, insa nu a mai devenit realitate. Primaria nu a reusit sa obtina acordul consilierilor municipali. Fosta componenta CMC a fost impotriva proiectului, iar actuala nici nu l-a examinat. Si chiar daca drumarii au asternut deja asfaltul in Piata Marii Adunari Nationale, primarul spune ca asta nu este un impediment. Alta e problema.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR GENERAL “Nu-i o problema exista utilaje care saptamana fara a strica astfaltul, exista tehnologii dorinta sa fie...”

In timp ce unii locuitori ai capitalei cred ca parcarea ar rezolva problema aglomeratiei din centrul capitalei, altii sunt de parere ca ar crea mai mare haos.

“Sunt foarte multe maşini, nici nu poţi sa mergi. Daca exista parcarea, automobilele nu erau aici şi noi am fi mers comod pe trotuar."

”Reconstrucţia ar putea dura câţiva ani şi va fi permanent dezordine. Mai bine sa renunţe şi sa gaseasca un loc în alta parte.”

Deocamdata nu a fost evaluat pretul parcarii, cert este ca el se ridica la cateva milioane de lei. Autoritatile promit ca in urma reparatiei bulevardului Stefan cel Mare vor fi amenajate cateva sute de locuri de parcare.