Parlamentul a fost evacuat astazi, dupa ce un barbat beat a sunat la politie si a anuntat ca isi arunca in aer propria casa, dar si legislativul. S-a intamplat in timp ce in edificiu se afla un grup de experti ai Comisiei de la Venetia. Faptasul a fost retinut si risca o amenda usturatoare sau chiar inchisoare.

Publicat:20.09.2018, 16:48

Potrivit politiei, in jurul orei 15, un barbat a sunat la serviciul 112 si a anuntat ca a minat atat parlamentul, cat si propria locuinta. Imediat la fata locului a venit politia si genistii care s-au apucat sa verifice edificiul. Intre timp functionari din cladire au fost evacuati.

Lilian CARP, DEPUATAT PL: "Odata cu venirea expertilor Comisiei de la Venetia in Parlamentul Moldav au aparut si alertele cu bombe."

 In urma verificarilor, care au durat in jur de 10 minute, nu a fost gasit niciun obiect suspect, iar ulteior functionarii au revenit la munca. Nu se stie daca au fost efectuate verificari si la domiciliul suspectului.

La scurt timp, barbatul de 47 de ani, care a pus pe jar politia, a fost retinut. Acesta s-ar putea alege cu o amenda de pana la 42 de mii de lei, munca in folosul comuninatii pana la 240 de ore, sau chiar inchisoare de pana la 2 ani. Oamenii legii spun ca acesta era in stare de ebrietate.