Tranzactionarea bursiera reprezinta un risc financiar deosebit de mare. Putini se aventureaza, iar norocosii celebreaza. Cu toate ca tranzactionarea este riscanta, 40 % din populatia USA au conturi de tranzactionare.

Publicat:26.10.2018, 07:27

Brokerul Pelliron, reprezentat oficial de partenerul Double Case (compania care te ajuta sa devii un trader de succes în tara), promoveaza experienta americana în Republica Moldova si scoate la suprafata cauzele pierderilor bursiere.

Tranzactionarea bursiera este o afacere la fel ca toate afacerile initiate si administrate de antreprenori. Succesul afacerii depinde de mai multi factori, unul dintre ei fiind marimea capitalului si a fondurilor cu care se tranzactioneaza.

În dependenta de suma detinuta în cont, traderii au câstiguri si pierderi diferite, care sunt estimate în rândurile ce urmeaza.

Concluziile unui studiu pe baza a 1000 de conturi ale traderilor individuali

Tranzactionarea foarte riscanta

Din persoanele care tranzactioneaza cu conturi de la 300 dolari, timp de o luna ramân pe piata doar 10%. Adica, 90 la suta din acesti traderi pierd banii.

Din motivul ca aleg tranzactionare riscanta, deoarece tranzactionarea neriscata aduce profit de 5% pe luna, sigur, la un cont de 300 de dolari profitul va fi de doar 15 dolari.

Tranzactionarea riscanta

Persoanele care tranzactioneaza cu conturi mai mari, de 2000 de dolari risca de obicei mai putin, comparativ cu cele 90% anterioare. Pe piata decid sa stea doar 30%, ceea ce înseamna ca 70 % ramân fara bani. Cauza la fel este tranzactionarea riscanta. Numarul acestor traderi este mic, deoarece ei înteleg, ca fie îsi maresc fondurile, fie îsi iau ramas bun de pe piata tranzactionarii bursiere.

Tranzactionarea prudenta

Exista traderi ce manifesta o atitudine prudenta fata de tranzactionarea bursiera, tratând-o ca si pe propria afacere,  unde este important sa construiesti un bussiness plan, o strategie corespunzatoare si fonduri suficiente. Conturile lor nu sunt mai mici de 5000de dolari. Deoarece pot alege si o strategie mai putin riscanta cu Stop Loss de minim 250 dolari la marimea de 1 lot pe EUR/USD. Problema care ramâne deschisa consta, totusi, în presiunea psihologica la care sunt supusi traderii, majoritatea ajungând sa cedeze.

Tranzactionarea neriscata

În aceasta categorie se includ traderii care tranzactioneaza cu fonduri de peste 20000 dolari. Deoarece acest capital permite tranzactionarea cu strategii neriscante. Cele câteva procente pe care le primesc din depozitul initial, asigura traderilor profitul minim de 750 dolari pe luna.

Tranzactionarea 100% profitabila

Conturile mai mari de 50000 dolari permit o tranzactionare neriscata cu profit minim de 2500 dolari. Dar, daca traderul tranzactioneaza cu un broker care motiveaza prin rambursarea comisioanelor, atunci profitul minim ajunge de pâna la 5000 de dolari lunar.

Tranzactionarea bursiera este o afacere care cere o atitudine responsabila, un scop bine definit, o strategie prelucrata si fonduri care sa îti permita o tranzactionare sigura. Educatia economica pe care ti-o poate oferi Double Case, dar si efortul personal sunt remunerate pe masura în acest domeniu.

*Acest articol este un produs comercial