Peste 200 de localitati din sudul si centrul tarii raman in continuare partial deconectate de la curentul electric. Vestea buna este ca nu exista drumuri, nici macar locale, blocate. Totusi, vremea inca nu tine cu noi. Maine va ploua, iar in urmatoarele zile, temperaturile raman scazute, spun meteorologii. Dupa stihie, salvatorii au primit astazi tehnica noua, pentru ca macar pe viitor sa se intervina mai eficient.

Publicat:23.04.2017, 14:53


41 de generatoare, 30 de motoferastraie si 13 tone combustibil, in valoare de circa un milion de lei, au fost donate Serviciului Situatiilor Exceptioanle de Organizatia Natiunilor Unite Moldova. Salvatorii spun ca au asemenea tehnica, insa este invechita si putina. Echipamentul urmeaza sa fie repartizat in zonele afectate cel mai tare de stihia de acum doua zile.

Inca se munceste la lichidarea consecintelor urgiei albe. 244 de localitati raman deconectate partial de la curentul electric. Situatia este mai grava in raioanele Cantemir, Taraclia, Cimislia, Leova, Causeni, Anenii Noi si Cahul.

Pe drumurile locale din raioanele Causeni si Cahul care inca ieri erau blocate, deja se poate circula, anunta ministerul transporturilor. Totodata, punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita, dar si cel de la Cahul, ramase blocate din cauza unor defectiuni tehnice la sistemul de operare a actelor de pe partea romaneasca, si-au reluat aseara actvitatea.

Potrivit meteorologilor, maine expira codul galben de ingheturi emis acum cateva zile, ne mai asteapta o zi cu ploi, iar maximele vor fi de 12 grade celsius. De marti se incalzeste treptat, ca in weekend-ul urmator, temperaturile sa ajunga si pana la 22 de grade celsius.