Vulcanul Muntele Agung din insula turistica Bali a erupt din nou vineri seara, provocand anularea mai multor zboruri catre si dinspre Australia pe parcursul noptii, au informat sambata oficiali locali, citati de Reuters.

Publicat:25.05.2019, 12:30

Muntele Agung a aruncat lava si pietre pe o distanta de circa 3 kilometri, iar cenusa provenita de la acesta a acoperit zeci de sate, au indicat responsabilii citati, precizand ca pe moment nu a fost inregistrate victime.

Sambata, zborurile companiilor Qantas Airways, JetStar si Virgin Airlines operau normal.

Autoritatile aveau pregatite 50.000 de masti, insa nivelul de alerta pentru vulcan a ramas neschimbat si nu au existat evacuari.

La sfarsitul anului 2017, autoritatile au ridicat nivelul de alerta pentru Agung dupa o intensificare a activitatii sale, care a condus la evacuari si la perturbarea traficului aerian. De atunci, nivelul de alerta a fost redus, insa vulcanul, situat in estul insulei Bali, a continuat sa erupa intermitent, perturband mai multe curse aeriene.

In 1963, o eruptie majora a Muntelui Agung s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de persoane si distrugerea mai multor sate.

Insula Bali, renumita pentru plajele si templele sale, atrage anual circa 5 milioane de vizitatori.

Sursa: