Postul vamal Leuseni-Albita a ramas blocat astazi. S-a defectat sistemul informational pe partea romana. In schimb, pe aeroportul Chisinau, situatia a revenit la normal, zborurile fiind operate la timp. Cei de pe ambulanta insa au avut mult de lucru. Doar in ultimele 24 de ore, medicii au avut peste 2 mii de solicitari in toata tara.

Publicat:22.04.2017, 17:19


Postul Leuseni-Albita a fost inchis temporar astazi. Intr-un comunicat, responsabilii au anuntat ca soferii vor trebui sa evite acest punct de trecere a frontierei. S-a intamplat pentru ca in vama Albita a cedat sistemul informational, iar vamesii nu puteau sa verifice actele.

S-au format si cozi. Celelalte puncte vamale au activat in regim normal. Situatia s-a imbunatatit si pe aeroportul Chisinau. Ieri, incepand cu ora 17, niciun zbor nu a mai fost retinut ori anulat.

Astazi, premierul Pavel Filip le-a multumit salvatorilor pentru operatiunile  non-stop din toata tara. Pe pagina Guvernului de pe facebook, a fost publicat un filmulet, in care apare prim-ministrul in timp ce le strange mana celor 73 de salvatori din Chisinau si Balti. 

Totodata, medicii de pe ambulanta au primit in ultimele 24 de ore, peste 2 mii de solicitari. 500 intre ele au fost in capitala, iar doctorii sustin ca in cazul a cel putin 100 de pacienti este vorba despre urgente majore. Un barbat, de exemplu, a fost transportat la spital, dupa ce a facut hipotermie. Ciclonul a trecut spun meteorologii, nu si ingheturile. 

Maine si poimaine ne asteapta ploi, dar de scurta durata. Totusi, temperaturile cresc. Spre sfarsitul saptamanii viitoare vremea va fi mai generoasa. Pe 26 aprilie, se vor inregistra pana la 23 de grade. Noaptea, minimele vor ajunge pana la 8 grade.