Pregatirile pentru Ziua Nationala a Vinului sunt pe ultima suta de metri. Tarabele producatorilor vinicoli au prins deja contur, iar astazi muncitorii s-au ocupat de ultimile detalii. In Piata Marii Adunari Nationale a fost facuta si ultima repetitie inainte de concertul de maine.

Publicat:05.10.2018, 16:47


De dimineata a rasunat muzica in centrul capitalei, unde s-au desfasurat repetiile pentru concertul dedicat Zilei Nationale a Vinului. 

Vasile ADVAHOV, ARTIST: “Maine vom inaugura sarbatoare incepanad cu orele 11:00, dupa care la ora 12 va fi un mic recital al orchesteri cu mai multi interpreti.”

“Repetiile au inceput acum cateva saptamani, astazi vom sta pana tarziu, este multa lume si e greu de muncit.”

 De cateva saptamani mai multi producatori de vin au inceput pregatirile pentru marea sarbatoare. Inca de ieri muncitorii au  amenajat tarabele producatorilor, iar astazi au fost aranjate mesele si scaunele, unde oamenii vor putea sa guste din vinuri, dar si din bucatele traditionale.

“Noi lucram, ne pregatim pentru expozitie. Vom lucra pana la 23:00. Am inceput de ieri sa lucram, amenajam pavilionul.”

“Pregatirile sunt in toi. Avem stilul stradal, am pus decorul, acum pe ultima suta de metri aranjam tot.”

Locuitorii capitalei spun ca asteapta cu nerabdare sarbatoarea care va incepe maine.

“Asteptam. Pentru Moldova este un mare succes. Eu cred ca sarbatoarea va fi reusita.”

Incepand de azi, de la ora 22, bulevardul Stefan Cel Mare va fi inchis pana duminica seara. Anul acesta, la Ziua Nationala a Vinului vor participa in jur de 60 de producatori vinicoli. Sarbatoarea se afla la cea de-a 17-a editie.