Scandal la biserica din satul Negureni, Telenesti. Preotul se plange ca este dat afara, pentru ca nu ar fi platit taxe mitropoliei. Biserica a fost incuiata, asa ca de cateva zile acolo nu mai sunt oficiate slujbe. La polul opus, primarul ne-a spus ca parintele ar fi furat din lacas, asa ca urmeaza sa fie inlocuit cu altul.

Publicat:21.09.2018, 16:18

“ Eu nu am platit taxe si l-am scos pe mitropolit din pomeniri. “ 

Din acest motiv, parintele Veaceslav spune ca a fost dat afara din biserica. Un grup de preoti din Telenesti l-au anuntat saptamana trecuta ca el ar fi comis un sir de incalcari, despre care preotul crede ca sunt doar niste pretexte pentru a-l alunga. 

PARINTELE VEACESLAV: "Pe usa bisericii a fost pus lacatul, iar satenii nu mai au unde sa se roage."

 “ Ne-am rugat afara astazi.“ 

Biserica a fost incuiata de primarul din Negureni si politisti, spun oamenii.
 

PARINTELE VEACESLAV: “Trebuia sa se faca asta in prezenta mea. Eu au facut inventariere.“ 

Totodata, a fost adus un alt preot. 

De cealalta parte, primarul din Negureni sustine ca exista mai multe plangeri privind slujbele oficiate de parinte. Mai mult, acesta ar fi furat din biserica. 

Grigorie MUNTEANU, PRIMARUL SATULUI NEGURENI: "Satenii sustin ca pentru duminica s-a anuntat o adunare, unde se va discuta aceasta problema. Primarul insa ne-a spus ca totul este decis si ca la biserica va fi adus un alt preot. Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibas, nu ne-a raspuns la telefon, pentru a ne oferi mai multe detalii."