Primavara cu iz insuportabil! Chisinaul, cuprins din nou de mirosul de veceu. Acesta s-a facut resimtit zilele acestea in tot orasul. Oamenii se plang ca desi afara e cald nu pot iesi la plimbare din cauza mirosului intepator. De cealalta parte, cei de la Apa-Canal spun ca acesta nu vine de la Statia de Epurare deoarece acolo nu au loc lucrari de evacuare a namolului.

Publicat:08.04.2016, 14:19

Mirosul insuportabil ii chinuie cel mai mult pe locuitorii din sectorl Botanica si Ciocana care spun ca in anumite perioade ale zilei ar da orice sa nu se afle in Chisinau.


“Foarte tare miroase.”


“Nici la veceu nu miroase asa.”


Mirosul a reaparut de cateva zile, iar unii  se resemneaza cu gandul ca a fost si mai rau.


“Ne-am obisnuit deja. Mai inainte nici nu stiti ce era aici.”


De cealalta parte, reprezentantii de la Apa-Canal spun ca mirosul nu ar fi de la statia de epurare, deoarece acum acolo nu au loc lucrari de evacuare a namolului.

Vitalie MIDARI, DIRECTOR TEHNIC, “APA-CANAL”: “Nu avem premise pentru ca acest miros sa se raspandeasca, pentru ca tot procesul tehnologic se respecta. Nu statia de epurare este unica sursa de miros in Chisinau.”


Acum namolul de la Statia de epurare este depozitat in geotuburi si este evacuat in timpul iernii. 


Vitalie MIDARI, DIRECTOR TEHNIC, APA-CANAL: “Cu proiectul de modernizare vom namolul va fi stocat in spatiu inchis, vom inlocui tehnologia.”


Totusi, mai e mult pana atunci. Lucrarile de modernizare a statiei de epurare vor incepe abia la anul viitor si vor costa 26 de milioane de euro, bani imprumutati de la BERD si BEI.