S-au grabit sa imparta pamanturi cat inca mai pot. Zeci de terenuri au fost instrainate astazi prin deciziile Consiliului Municipal Chisinau, proiectele fiind incluse de urgenta pe ordinea de zi. In total 52 de proiecte - un numar record - au aparut peste noapte in mainile consilierilor. In pofida reprosurilor consilierilor neafiliati si celor liberal-reformatori, toate deciziile funciare au fost votate de comunisti, liberali si liberal-democrati. Si daca la ultima sedinta a Consiliului Municipal ba fost bataie, astazi au fost imbranceli.

Publicat:19.05.2015, 16:33

Valva s-a iscat dupa ce Igor Caldare, candidat la functia de primar al capitalei din partea Blocului Electoral Lista Poporului, a iesit in fata, cu cateva minute de a incepe sedinta si i-a rugat pe consilieri sa exameneze atent fiecare proiect funciar, inainte de a-l vota. 

Chiar de la inceputul sedintei liberal- reformatorii au propus scoaterea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte de decizii funciare, insa nu au fost sustinuti. Dimpotriva, au fost incluse inca 52 de proiecte funciare. Este un numar record, le-a reprosat colegilor fostul liberal Oleg Cernei. 

Asa ca atunci cand le-a venit randul, proiectele au fost votate ca la banda rulanta...chiar daca inainte de a incepe votarea consilierii liberali si comunistii nu s-au inteles la proiectul de decizie privind redenumirea strazii Diordita in Eugen Doga. Desi initial liberalii si liberal-democratii au parasit sala in semn de protest, la scurt timp au revenit.

Potrivit consilierilor neafiliati, unele loturi ar apartine si consilierilor, printre acestia se numara si liberalul Iurie Topala.

Iurie TOPALA, CONSILIER LIBERAL: "Nu-i al meu, ci e al sotiei mele"

Totusi atat comunistii, cat si liberalii au negat ca ar avea vreo intelegere.

Astazi comunistii au organizat o conferinta de presa in care i-au acuzat pe mai multi deputati socialisti ca ar fi intrat ilegal in posesia mai multor terenuri de la Stauceni. Ei mai afirma ca scandalul de vineri de la santierul de pe strada Zelinschi a fost provocat intenionat.

Saptamana trecuta sedinta CMC a fost amanata, dupa ce doi deputati socialisti si sustinatorii sai au intrat in sala de sedinte, iar deputatul Ion Ceban l-a tras de ureche pe Dorin Chirtoaca. In consecinta deputatii s-au imbrancit cu mai multi consilieri care i-au sarit in aparare primarului. Atunci socialistii spun ca astfel ei au vrut sa impiedice privatizarea mai multor terenuri la preturi de nimic, iar prejudiciul primariei ar fi fost de 600 de milioane de lei.