Desi s-a facut atata zarva in jurul bisericii care se ridica in curtea gradinitei numarul 150, constructia acesteia continua. Autoritatile locale nu au gasit inca o solutie, iar preotul spune ca are contract cu"¦ Dumnezeu si ca totul se face legal. Ieri, dupa slujba, parintii care isi duc acolo copiii au protestat, spunand ca nu si-au dat acordul pentru constructia lacasului, asa cum spunea anterior directoarea.

Publicat:24.09.2018, 09:50

Cativa membri ai grupului “Parinti Solidari” si persoane copiii carora frecventeaza  gradinita numarul 150 au mers ieri la biserica aflata in plin proces de constructie. Acestia au ajuns acolo tocmai cand enoriasii, dar si preotul ieseau de la slujba de duminica. 

“Nu sunteti legal, nu aveti contract. -Avem contract cu Dumnezeu. Aveti cu Directia Educatie? - Dar Directia Educatia tot s-a nascut, noi traim pe pamantul lui Dumnezeu.”

 Parintii sunt indignati ca o parte din terenul de joaca a devenit loc de biserica, dar si pentru ca lacasul ar consuma energie electrica si apa din contul gradinitei. Preotul spune ca toate actele sunt in regula, iar acuzatiile lor sunt neintemeiate.

“Nu ne place ca ati ocupat terenul. Nici mie nu-mi place, noi tot avem. -Ce vrei sa te joci. Cauta pe acei care au furat miliardele. - Iesiti de aici.”

 Revolta parintilor a crescut si mai mult dupa ce saptamana trecuta subiectul a ajuns in atentia autoritatilor locale. Directoarea gradinitei a fost la primarie si a dat explicati, dar nimic nu s-a schimbat – peretii edificiului au continuat sa fie ridicati, iar slujbele – oficiate.

Vladimir DANILA, TATA: “In primul rand este construit pe banii parintilor pentru ca sunt taxe care se impun lunar, binevol si cu desila. In acest centru doamna directoare vinde lumanari. Trebuie sa fim echilaterali fata de cei care au alte confesiuni.”

 Vladimir Danila, este tatal unei fetite care merge la gradinita 150. Acesta spune ca directoarea nu i-a anuntat din start ca acolo se va construi o biserica. El sustine ca declaratia sefei institutiei cum ca lucrarile s-ar face cu acordul parintilor este o minciuna.

Vladimir DANILA, TATA:  “A spus ca va fi centrul de calculatoare acolo , centru moral spiritual.parintii ar vorbi dar se tem sa nu fie terorizati.”

 La fel ne-au spus si alti parinti care afirma ca in institutie nu s-ar mai accepta copii pentru ca spatiul e joaca este mai mic.

Pe directoarea, Valentina Gasca nu am gasit-o la locul de munca, iar medicul ne-a spus ca i-a recomandat sa mearga la spital pentru ca se simtea rau. Sefa Directia Educatie spune ca va incerca sa clarifice situatia. 

Rodica GUTU, SEFA DIRECTIEI EDUCATIE: "Noi stiam de asta, am vazut si scandalul, am observat ca se continua constructia azi vom merge acolo. Dar noi nu putem face nimic.”  

 Primarul interimar, Ruslan Codreanu spunea la sedinta trecuta ca va cere sa fie oprita constructia bisericilor pe teritoriile institutiilor de invatamant. Astazi, Codreanu  a declarat ca in cazul gradinitei 150 viceprimarul Nistor Grozavu ar trebui sa anuleze dispozitia pe care ar fi semnat-o anterior si prin care ar fi autorizat lucrarile.

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR: “Continua sa raman de acesta parere insa eu nu pot semna Grozavu trebuie sa anuleze.”

 Nistor Grozavu nu ne-a raspuns, deocamdata, la telefon. Anterior acesta spunea ca bisericile au fost construite fie fara avizul autoritatilor, fie dupa ce a fost modificata destinatia costructiei.