Localnicii din Puhoi au iesit din nou in strada. Oamenii se plang ca lupta din rasputeri sa obtina o ruta de autobuz Puhoi-Chisinau, insa fara succes. Ieri, acestia au depus o petitie la Ministerul Economiei si Infrastructurii, care insa spune in localitate exista suficient transport.

Ultimul update: 12.01.2018, 23:14 Publicat:11.01.2018, 17:46

 “Vrem ruta la Puhoi!”

Aproape 200 de oameni s-au adunat ieri in centrul localitatii. Dupa ce au scandat mai multe ore, satenii au marsaluit pana la periferie si inapoi. Asa oamenii au vrut sa atraga atentia autoritatilor la problema lor.

”De la 6:30 stam in centrul satului si nu s-a luat nici o hatarare. “

"- Cand te duci ai asa o impresie ca te incarca si te duce in Siberia, ca cum te-ar deporta."

“Iata am ramas fara nasturi cand dau sa cobor. Cand iesi peste oameni, iesi dezbracat."

“A fost femeie care a dat-o jos, I-a aruncat 15 lei in fata si a spus : Pe mine nu ma intereseaza banii tai.”

Oamenii spun ca le-a ajuns cutitul la os si ameninta cu proteste si mai mari. Isi doresc doar ca ruta Puhoi-Chisinau sa fie din nou functionala. Mai ales ca au cumparat si doua autobuze, care acum stau in parcare.  

Vsevolod BOCSANEAN, DIRECTOR ANTA: “S-a depistat in satul Puhoi la autocarul care transporta pasageri cateva abateri. Au fost aplicate toate masurile de constrangere.”

“ Se vehiculeaza ca cei de la ANTA ar favoriza agentii economici care fac curse in aceasta localitate, cum comentati? Nu comentez pentru ca asa ceva nu poate fi. Se exclude acest fapt. Noi facem verificarea si in cazul depistarii noi actionam. “

Satenii in frunte cu primarul au depus o petitie la Ministerul Economiei si Infrastructurii. Insa ceeea ce urma sa fie o discutie s-a transformat intr-o galceava.

Sergiu BUCATARU, SECRETAR DE STAT: “Eu sunt convins ca noi vom gasi solutii pentru depasirea acestei probleme in limitele cadrului legal. Daca in localitatea Puhoi este transport din 15 in 15 minute, atunci apare o alta intrebare, la necesitatea unui transport suplimentar."

"- Protestam pana ne vor da transport. O saptamana, o luna o sa protestam.”

"- Noi din drum nu plecam. Maine noi mai intensiv o sa facem. O sa oprim tot transportul.”

Oamenii au protestat si astazi.