Reguli de circulatie si in parc. La Valea Morilor au fost desenate marcaje si instalate indicatoare pentru biciclisti. Pentru inceput nu toti au inteles ce-i asta, iar unii au mers, ca de obicei, pe unde au apucat. Proiectul implementat de autoritatile locale prevede ca la fel va fi in toate parcurile din Chisinau.

Publicat:16.05.2018, 14:54

O linie alba proaspat desenata a impartit drumul din jurul lacului Valea Morilor in doua – o parte pentru biciclisti, alta pentru pietoni. Au aparut si indicatoare, iar sagetile arata directia de deplasare, asa incat in zilele aglomerate haosul si ciocnirile sa fie evitate. 

“Inainte era rau, unul mergea incolo, altul – incoace. Foarte greu este sambata, duminica cand sunt multi oameni, copii, biciclete.”

Cei mai sceptici cred ca degeaba au fost desenate linii ca oricum va merge cine si pe unde-i va tuna.

“Cu mentalitatea oamenilor nostri trebuie de asteptat, speram ca o sa se respecte.”

“Dimineata este ok, dar seara ori cu piste ori fara nu cred ca o sa fie vreo diferenta."

 Piste pentru biciclisti au fost facute si pe cateva strazi recent reparate din capitala, dar din cauza masinilor parcate pe trotuar, acestea nu prea se vad.

“Au dori sa fie pista pentru biciclisti, dar asta e haos.”

“ - Stiti pentru ce este aceasta pista, ati parcat neregulamentar? - Fiti amabili nu ma filmati.”

"-Ati parcat neregulamentar!- Nu va inteleg!"

 Politia spune ca legea nu prevede pedepse pentru soferii care isi lasa masinile chiar pe pista pentru biciclisti si ca pot fi amendati doar daca stau pe trotuar. Responsabilii de la primarie spun ca astfel de marcaje vor aparea in toate parcurile, dar abia dupa ce vor fi renovate. Lucrarile vor incepe in lunile iunie-iulie, iar pentru asta s-au alocat din buget 20 de milioane de lei.