S-au mobilizat ca sa faca o fapta buna si au donat sange. Zeci de oameni au facut coada la punctele de colectare amenajate in capitala. Unii au donat sange pentru prima data, in timp ce altii spun ca o fac destul de des. Donatori au fost si cativa politicieni.

Publicat:14.06.2018, 17:16

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “La punctele de colectare din Gradina Publica Stefan cel Mare oamenii au facut coada ca sa doneze sange. Multi dintre ei au venit pentru prima data.”

”Sotul meu doneaza sange. Eu am venit pentru prima data. Sunt emotionata, fiindca constientizez ca acest sange va merge pentru salvarea unei veti.”

 Iacob Tofan spune ca donarea de sange a devenit o obisnuinta pentru el. 

Iacob TOFAN: “Ma simt obligat. Inteleg importanta sangelui pentru viata omului. E a patra oara cand donez. Ma rog e cald. Trebuia de organizat altfel.“

 Si militarii din Armata Nationala au invadat azi punctele de colectare. Donatori au fost si deputatii care, inainte de a participa la sedinta parlamentului, au stat la coada in gradina publica Stefan cel Mare.

Nu inainte, insa, de a fi consultati de un medic. Unii alesi s-au laudat ca au sanatatea de fier.  Sergiu Sarbu spune ca si liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc ii va urma exemplu.  

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Cu siguranta va dona.”

 A dona sange - nu este un gest extraordinar, spune Ministrul Apararii, care afirma ca o face destul de des.  

Eugen STURZA, MINISTRUL APARARII: “Incerc sa donez la doua trei saptamani.”

 In capitala au fost deschise astazi 3 centre de colectare a sangelui. Ziua Mondiala a Donatorului de sange este marcata din 2005.