Nemultumiti ca li se distruge curtea pe care an de an o amenajeaza cu migala, locuitorii unui bloc din capitala cer autoritatilor sa ia atitudine. Ei spun ca o companie care ridica un complex locativ in zona s-a apucat sa faca un drum chiar pe gazon si pe terenul de joaca. La randul lor, reprezentantii firmei sustin ca nu fac decat sa asigure accesul ambulantei sau al pompierilor.

Publicat:12.11.2018, 13:57

Locuitori acestui bloc de pe strada Albisoara din capitala, se plang ca angajatii companiei de constructii le-au distrus si ultima bucata de pamant amenajata unde se jucau copii sau chiar se odihneau duminicile toti gramada. 

“Aici era iarba, pentru copii, noi am facut aici scaune, am pus flori, seara intodeauna ne odihneam aici, acum intr-o secunda uitativa au daramat tot, si inca si drum vor sa faca.”

“Toti copacii acestia I-am pus si aici erau copacei au tot o darmat, ce vor a ceea fac, se rd in fat, intreaba ce vrei dute de aici.”

Ei spun ca muncitorii au inceput sa construiasca un drum in curtea casei pentru ca  masinile cu materiale de constructie sa ajunga mai usor.

“Noi am adresat o plangere si la Primaria municipiului Chisinau si la Pretura, cata munca au depus copii sa sadeasca acesti copaci ,mai mult pensionarii care au udat au stropit au ingrijit.”

“Domnul Codreanu a fost aici, cu permisiunea lui au inceput sa faca acest drum.”

Locuitorii sustin ca nu era nevoie de asta, intrucat masinile companiei aveau si asa acces. 

“Aceasta este strada Zaikin aici este blocul ocativ nou la care au acces direct de pe strada Zaikin strada asata se uneste cu albisoara si e posibil acces, ei au preferat sa traca printre blocuri pe lanaga gradinita, nu merg pe drum gata construit incearac sa construiasca altul.”

Reprezentantii companiei de constructii care ridica un complex locativ in aceasta regiune sustin ca au autorizatie pentru aceste lucrari de la pretura sectorului Rascani. Totodata, ei sustin ca si-au luat angajamentul sa amenajeze curtea dupa ce vor termina de construit drumul. 

Constantin UNTILA, DIRIGINTE DE SANTIER: “Acesta este un drum provizoriu, coordonat cu  toti cu pompierii, cu salvatorii, uitati-va acest drum este ingust doua masini nu pot sa treaca in cazul in care se fac ambuteiaje drumul acela o sa fie calea de acces principala.”

 Ruslan Codreanu nu ne-a raspuns la telefon, iar pretorul sectorului Rascani, Nicolae Balaur ne-a spus ca va documenta acest caz si va reveni ulterior sa ne explice cum stau lucrurile in curtea respectiva.