Asistentele medicale si personalul auxiliar din gradinitele din Chisinau, nu si din suburbii, vor avea salarii mai mari. Cresterea de 50 la suta le-a fost asigurata de Consiliul Municipal, care a alocat 1,9 milioane de lei din bugetul local pentru majorarea lefurilor.

Publicat:26.09.2017, 13:27

“Ei cu astia 500 de lei vor sa ne minjeasca putin ochii, ca vor alegeri. Asta nu e iesire din situatie.”

Asa au reactionat angajatele din unele gradinite, care cred ca e mult prea putin, in comparatie cu viata care a devenit mult prea scumpa. Femeia spune ca primeste lunar 1160 de lei. 

Valentina UNGUREANU, ANGAJAT GRADINITA: Si mancare si spalam si curatatorie si totul e pe noi. Noi nu avem o gramada de oameni.”

“Nu ne ajunge nici astia 500. - Intre timp cum supravietuiti? - Cum, avem sot. Sotul care munceste.”

Valentina UNGUREANU, ANGAJAT GRADINITA 137: “La unul sotul se poate descurca. Dar nu la toti sunt directori sotii.”

Majorarea ii vizeaza pe 850 de angajati din gradinitele din oras. Este vorba in special de asistente si personalul auxiliar.   

Ana GUTU, DIRECTOARE GRADINITA-CRESA: “Locuiesc la periferia orasului, dimineata sunt sculate la 05:30, pentru ca la 06:30 sa fie pe loc.”

“E putin, dar cat de cat, cum n-ar fi.”

Alesii locali au gasit bani din bugetul local doar pana la sfarsitul acestui an, urmand ca pentru 2018 sa se gaseasca noi surse de finantare. La inceputul lui septembrie CMC a ridicat lefurile la bucatari, ajutorii de bucatari si ajutorii de educatori tot cu 50 la suta. Decizia vine dupa ce mai multe gradinite din capitala au ramas fara angajati din cauza salariilor mici.