Dovleacul a fost astazi eroul zilei. Sarbatoarea bostanilor s-a dat la Gradina Botanica din capitala. De diferite soiuri, forme si marimi, legumele au atras sute de vizitatori. Cei prezenti au gustat din dulceata din dovleci, dar si sa-i cumpere pentru placinte.

Publicat:24.09.2016, 16:24Si pentru ca astazi dovlecii erau cei mai cautati la sarbatoare, organizatorii au avut grija sa le dea un aspect cat mai frumos.

Valeriu Ciocan an de an atrage vizitatorii prin desenele sculptate in bostani. De data aceasta a venit cu tehnici noi, dar si cu intreaga familie.

Ina CIOCAN: "Oamenii spun ca dovlecii sculptati nu sunt doar pentru frumusete."

Valeriu CIOCAN: "Dovleci de toate marimile si formele au fost adusi la festival, asa ca vizitatorii s-au aliniat sa faca poze. Cel mai mic bostan cantarea 100 de grame. Iar cel mai mare..."

Vasile SPINU: “280 de kg..”

Anul trecut, cel mai voluminos dovleac cantarea peste 100 de kg, asa ca Vasile Spanu este sigur ca bostanul adus de el este si cel mai mare din tara. Fara sa se uite la pret, oamenii i-au ales pe cei mai frumosi si mai copti.

Altii spun ca au cumparat dovleci pentru decor.

Nu au lipsit placintele cu dovleac, dar si dulceata. Cristina Badia a preparat-o acasa, impreuna cu mama si bunica.

Cristina BADIA: "La eveniment, oaspetii au avut parte de muzica buna, iar vremea rece a fost combinata cu dansurile fierbinti."

Ion CIOCAN, ORGANIZATOR: "Bostaniada se afla la cea dea 5-a editie si aduna anual sute de vizitatori. Sarbatoarea va continua si maine."