Motoare, viteza, adrenalina au fost si astazi in Piata Marii Adunari Nationale. Daca weekendul acolo s-a desfasurat Campionatul Mondial al garzilor de corp, astazi zeci de soferi s-au intrecut la manevre periculoase, in cadrul campionatului de autoslalom. Mirosul de cauciucuri a impanzit toata zona, care a fost inchisa pentru circulatie.

Publicat:23.09.2017, 12:50

Nebunia din Piata Marii Adunari Nationale a inceput cu proba de autoslalom, la care au participat 33 de soferi.

A urmat un adevarat show cu drifturi care au  infierbantat motoarele, dar si cauciucurile masinilor. Asfaltul s-a facut negru dupa manevrele pilotilor.

Nu au lipsit icidentele. O masina a intrat intr-o bariera de polistiren, care separa publicul de piata. Ulterior, drifturile au trecut la un alt nivel. Cte doua masini efectuau in unison aceleasi manevre.

Printre participanti l-am gasit pe Adrian Leonte, care de mai bine de 20 de ani este politist in cadrul Inspectoratului National de Patrulare. Spune ca si la munca mai face manevrele de la competitii. Astazi acesta a venit la competitie cu o Dacie a ministerului de interne.

Adrian LEONTE, COMANDANT DE GRUPA MISIUNI SPECIALE AL INP: “Este o Dacia obisnuita, nu are nimic deosebit, cum a ajuns la noi din uzina. O sa facem fata si cu Dacia Logan.”

 Bijuteria competitiei, admirata de aproape fiecare spectator, a fost acest Smart Rouster, condus de Petru Bolea. Barbatul ne-a povestit ca pana acum patru ani era pasionat de bolizii pe doua roti, insa ceva l-a facut sa-si schimbe preferintele.

Pilotul spune ca a bagat mii de euro in automobilul pe care il conduce.

Petru BOLEA, PILOT MASINI DE CURSE: A fost initial cu un motor de 3 cilindri, capacitate de 700 de centimetri cubi. Are acum motor de motocicleta de model Suzuki.”

 Organizatorii ca au planuri mari pentru amatorii de motoare incinse si adrenalina.

Andrei BALAN, ORGANIZATOR: “Pe parcursul acestui an incercam sa mai organizam o etapa de autoslalom. Pe anul viitor, planificam deja sa dezvoltam si driftul.”

 La campionat au participat 33 de soferi. Castigatorii se vor alege cu diplome si cupe.