Soferi, inarmati-va cu rabdare. Ministerul Transporturilor a anuntat un nou termen pentru finalizarea drumului Chisinau-Ungheni. Desi soseaua, care este reparata de cehi si azeri, urma sa fie gata in aceasta vara, totusi din cei 90 de km de drum, abia doar 10 la suta au fost asfaltati. Astazi, Iurie Chirinciuc s-a intalnit cu reprezentantii firmei cehe, care au dat asigurari ca pana la sfarsitul anului vor termina lucrarile, insa nu exista nicio garantie ca asa si va fi.

Publicat:02.03.2016, 18:11


Iurie CHIRINCIUC, MINISTRUL TRANSPORTURILOR: “Voi vreti sa reziliem contractul, pentru mine acest lucru ar fi cel mai usor pentru mine rezilierea contractului ar fi o pierdere, de cel putin un an de zile.”


Anume acest motiv l-a determinat pe ministrul Transporturilor sa-i creada pe cuvant pe reprezentantii firmei cehe, care au promis ca pana la sfarsitul anului vor repara segmentul Straseni-Bahmut si soseaua de ocolire a orasului Ungheni cu o lungime de 8 kilometri. Lucrarile au inceput inca in vara anului 2014, iar pana acum drumul trebuia sa fie aproape gata. Reprezentantii companiei nu au putut spune ce i-a incurcat sa se apuce de lucru.


HOSE MARIA PEREZ, REPREZENTANT COMPANIE CEHA: “Sunt mai multe probleme în acest proiect, dar nu cred ca este momentul sa discutam despre acest subiect.”


Iurie Chirinciuc sustine ca tot pana la sfarsitul anului vor fi gata si portiunile de drum Chisinau-Straseni, Bahmut Ungheni. Firma din Azerbaidjan, care executa lucrarile a promis ca in doua saptamani muncitorii vor reveni pe santier, asta desi ieri acestia s-au plans ca nu si-au ridicat salariile de cateva luni.


Iurie CHIRINCIUC, MINISTRUL TRANSPORTURILOR: ”Am sunat si am vorbit cu ei si au promis sa rezolve problema, noi am platit 10 la suta...”


Pe traseul Chisinau-Ungheni-Sculeni lucreaza  doua companii, una din Cehia si alta din Azerbaidjan. Investitia totala se ridica la 80 de milioane de euro pentru 92 de kilometri de drum, bani oferiti in credit de catre Banca Europeana de Investiti. Pentru ca reconstructia drumului se desfasoara anevoios, ministerul Transporturilor ameninta ca va rezilia contractul cu aceste firme, insa ulterior s-a razgandit.