Mai multi soferi, care au geamurile din fata ale masinii umbrite au fost trasi pe dreapta de catre politie. Pe langa faptul ca au fosrt nevoiti sa-si scoata foliile, ei au mai fost si amendati. Cei care nu s-au conformat cerintelor politistilor au ramas si fara placutele cu numerele de inmatriculare.

Publicat:13.07.2016, 13:30

Potrivit politiei, in mai putin de 2 ore, 37 de soferi au fost amendati de politie pentru ca aveau geamurile umbrite. Pe langa amenda ei au fost nevoiti sa-si curete geamurile din fata. 10 dintre ei au refuzat sa scoata folia, asa ca au ramas si fara placute de inmatriculare. Chiar daca legea nu permite, soferii continua sa-si umbreasca geamurile, mai ales pe timp de vara, iar asta nu este deloc ieftin. Preturile incep de la 600 de lei si ajung chiar si la o mie. 

Ivan ANISENKO, ANGAJAT AUTO SERVICE: “În primul rând le pun pentru confidentialitate, ca sa nu fie vazuta persoana. Un alt motiv ar fi ca în ziua de azi cazurile de furturi din masini s-au facut mai frecvente, daca întâmplator au lasat ceva de pret pe bancheta, cu geamurile umbrite, nu se vede. Totodata, protejeaza interiorul masinii de soare.”

Potrivit anagajatilor de la service-urile auto se intampla ca aceaiasi soferi sa vina sa-si umbreasca geamurile de mai multe ori.

Ivan ANISENKO, ANGAJAT AUTO SERVICE: „Umbresc si geamurile din fata. Se întâmpla ca omul ajunge pâna la semafosr si acolo, politia i le scoate.”

Soferii, care nu au geamuri fumurii cred ca doar cei care au masini de lux, le umbresc.

Soferii a caror masini sunt cu geamurile din fata umbrite sunt amendati cu 200 de lei.