Un batran, de 77 de ani, a fost ucis in bataie pentru sapte mii de lei. Suspectul este un tanar, de 16 ani, care dupa ce l-a agresat a fugit lasandu-l sa zaca. El a fost retinut de politie si risca ani grei de puscarie.

Ultimul update: 25.01.2018, 20:08 Publicat:25.01.2018, 15:08

Batranul, din satul Pripiceni-Razesti, Rezina, s-a stins de Boboteaza, pe 19 ianuarie. S-a intamplat dupa ce in casa lui ar fi intrat un tanar, de 16 ani, care i-ar fi ruda. Dupa ce l-a snopit in bataie, cerandu-i bani, adolescentul a furat 7 mii de lei si a fugit. Un vecin a chemat politia. 

Vadim NEGRUTA, SEF SECTIE INVESTIGATII IP REZINA: „Pe cazul dat a fost dispusa inceperea urmarii penale conform art 145, adica omorul unei persoane."

 Desi adolescentul nu era agresiv, potrivit asistentei sociale din sat, el provine dintr-o familie de risc si era lipsit de grija parintilor.

Oxana GOBJILÄ‚, ASISTENTÄ‚ SOCIALÄ‚, PRIPICENI-RÄ‚ZESTI: „ E familie problematica. Face parte din categoria social-vulnerabila. Este neglijenta fata de educatia copiilor.„

 Adolescentul a fost retinut a doua zi dupa ce a comis crima, iar politia a anuntat abia acum despre acst caz. El risca pana la 20 de ani de puscarie.