Un barbat din Cimislia, sofer de ambulanta de aproape 30 de ani, se plange ca, ajuns la varsta de pensionare, seful serviciului de Urgenta din raion vrea sa-l dea afara. Barbatul spune ca a fost informat despre un ordin de eliberare din functie in baza cererii lui, el insa nu a scris asa ceva. Seful de la urgenta a refuzat sa comenteze acuzatiile.

Publicat:26.12.2018, 13:36

Iurii Aculov este angajat in calitate de sofer la serviciul de urgenta din Mihailovca, Cimislia. Cu aproximativ o luna in urma barbatul cu inca un coleg, ambii aflati la pensie de un an, ar fi fost pusi de directorul Serviciului de Asitenta Medicala Urgenta din Cimislia sa semneze un document in care sunt informati ca au varsta de pensionare si ar putea sa se renunte la serviciile lor, fara a preciza de cand.

Ulterior, barbatului i s-a prezentat un document in care este instiintat ca de la 1 ianuarie nu mai este angajat, iar la baza ar sta solicitarea acestuia. Iurii sustine, insa, ca nu a scris o cerere de demisie.

Iurii ACULOV:Scrie ca sunteti eliberat din propria dorinta. Eu cerere la eliberare nu am scris.”

Iurii Aculov a refuzat sa semneze ordinul, insa directorul institutiei medicale l-ar fi obligat sa o faca.

Iurii ACULOV:Eu zic, nu il semnez. Daca nu il semnezi de maine nu mai lucrezi. A doua zi m-am dus la Cimislia, a inceput a striga, m-a numit si m-a alungat. Am ani lucrari si cu asa merite, iesi sa nu te vad."

Barbatul, cu o experienta de 30 de ani de munca in sistemul medical, spune ca la ultimul control medical starea de sanatate era buna. Salariu pe care il castiga era o salvare pentru intreaga familie. Acum doua luni fiul acestuia a murit intr-un accident, iar de atunci el isi creste cei doi nepoti. Spune ca odata cu eliberarea lui din functie, ar ramane mai putin soferi, iar in felul acesta cei ramasi ar fi nevoiti sa munceasca peste program.

Iurii ACULOV:  ”In timpul de fata nu este angajat nimeni si a pus soferii nostri sa lucrez peste doua ture, peste program vor lucra. Incalca legea, care trebuie sa lucreze peste trei zile."

 Barbatul spune ca totul ar fi pus la cale de Gherghe Rusu, seful serviciului de Urgenta din Cimislia, care ar angaja alte persoane, doar ca in baza unei taxe neoficiale. Totodata, acesta ar agresa verbal angajatii.

Iurii ACULOV:Cuvinte urate ne spune, prostilor. Infirmiera, sofer, sanitar. Nu are sapte clase de acasa. 00:25-”Pe tot colectivul ne ofenseaza, ne numeste cu cuvinte urate."

Contactat telefonic, Gheroghe Rusu a refuzat sa discute si a inchis.

Gheorghe RUSU, SEF SAMU CIMISLIA:Va adresati la Centrul National si gata. -E adevarat ca sunteti agresiv verbal cu angajatii? Nu dati intrebari provocatoare.”

Deocamdata nu am primit un raspuns din partea responsabililor de la Centrul National de Asistenta Urgenta Prespitaliceasca la solicitarea noastra, in care cerem informatii despre motivele pentru care angajatul Iurii Aculov este demis, dar si daca pe numele sefului Gherghe Rusu au fost inregistrate pana acum plangeri.

Cei de la Ministerul Sanatatii ne-au comunicat, insa, ca trebuie sa existe niste motive in baza carora nu se va incheia un nou contract de munca cu angajatul, chiar daca este la pensie.